ponedeljak, 2. oktobar 2023.  10:42h
Pročitano 546 puta

Grad Pančevo dobitnik Povelje velikog dobrotvora PSCPD-a

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je u ime Grada Pančeva primio Povelju velikog dobrotvora na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 185 godina postojanja Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je u ime Grada Pančeva primio Povelju velikog dobrotvora na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 185 godina postojanja Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je u ime Grada Pančeva primio Povelju velikog dobrotvora na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 185 godina postojanja Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva Grad Pančevo

 

 

Svečanom akademijom je i otvoren 25. Međunarodni festival "Pančevački dani duhovne muzike“.

Meni je u ime Grada Pančeva pripala ova velika lična čast da prisustvujem obeležavanju jednog velikog jubileja našeg pevačkog društva. Veliki je značaj i uticaj ovog društva na kulturu Srba na ovim prostorima, ali ne samo na kulturu, nego uopšte i na srpstvo. Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo je okupljalo srpski narod na ovim prostorima, negujući tradiciju i kulturnu baštinu, od osnivanja sve do danas, pa predstavlja, možemo slobodno reći, najstariju instituciju kulture u našem gradu. Zajedništvo, uzajamnu tesnu saradnju i podršku ćemo nastaviti da negujemo i da pišemo neke nove stranice istorije zajedno. Još jednom, u lično ime i u ime Grada Pančeva čestitam vam ovaj veliki jubilej, 185 godina postojanja društv. i velika zahvalnost za Povelju koju sam primio danas u ime Grada, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Pokrovitelji festivala su Grad Pančevo, Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo „Centar“, Preobraženski hram u Pančevu i Manastir Vojlovica.

 

urucena povelja

185 godina PSCPD

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00