petak, 4. avgust 2017.  21:30h
Pročitano 3891 puta

Koncert Beti Đorđević i sastava „Beogradski Jazz Trio” u Domu omladine (VIDEO)

Koncert legendarne džez i soul pevačice Beti Đorđević u pratnji vrhunskih džez muzičara okupljenih u „Beogradski Jazz Trio” biće održan u petak, 4. avgusta s početkom od 21.30, u letnjoj bašti Doma omladine Pančevo.

Ulaz na koncert u Pančevu je slobodan Ulaz na koncert u Pančevu je slobodan

Ulaz je slobodan.

Pesma „Počnimo ljubav iz početka” iz 1976. godine, koja je ušla u antologiju naše zabavne i pop muzike, rezultat je njene prve saradnje sa kompozitorem i tekstopiscem Aleksandrom Koraćem. Nakon toga, njena karijera se nastavila uzlaznom linijom i počinje da nastupa širom sveta – njeni koncerti bivaju zapaženi u Evropi, Americi, Rusiji, a uporedo je nastupala sa jazz bendovima, najpre po Americkim klubovima u Nemačkoj, pa dalje po Evopi.

„Beogradski Jazz Trio” sa kojim nastupa osnovan je 2008. godine, a već 2010. snima solistički CD „I love you” koji iste godine dobija prestižnu nagradu, „Jazz album godine”. 

Vođa ansambla je bubnjar Miodrag-Gino Maljoković, a osim njega, sadašnju postavu čine i kontrabasista Branko Marković (koji je već 28 godina član i solista „Big Benda” RTS-a i mnogih naših i internacionalnih postava) i pijanista Aleksandar Bahun (jedan od trenutno najperspektivnijih jazz pijanista sada već srednja generacije).

  • Datum:  petak, 04. avgust 2017.
  • Vreme:  21:30 
  • Mesto:  Letnja bašta Doma omladine Pančevo 
Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00