četvrtak, 17. maj 2018.  14:09h
Pročitano 2769 puta

Počela rekonstrukcija Hale sportova u Pančevu

Počeli su radovi na objektu Hale sportova u Pančevu, na Strelištu, u skladu sa dinamikom realizacije aktivnosti na projektu “Energetska efikasnost - preduslov za bolju životnu sredinu“.

Hala sportova u Pančevu, u naselju Strelište Hala sportova u Pančevu, u naselju Strelište Pančevo.MOJKraj.rs

Predviđeni radovi obuhvataju zamenu stolarije, izolaciju zidova i krova i instalaciju opreme za grejanje i hlađenje. Stara stolarija iznad borilišta, površine 275 m2, će biti zamenjena novom, aluminijumskom. Bočni zidovi i krov će biti pokriveni aluminijumskim panelima debljine 10 cm, a stara zidana klima komora iz 1969. godine će biti zamenjena novom koju će pokretati dve vazduh-voda toplotne pumpe. Ugradnjom toplotnih pumpi osim efikasnijeg grejanja po prvi put će biti omogućeno hlađenje Hale sportova.

Nakon završenih radova sportisti i gledaoci će imati mnogo bolje uslove u samoj Hali, a lokalna samouprava će smanjiti troškove održavanja kroz umanjene račune za grejanje i hlađenje.

Izvođenje planiranih radova će trajati 90 dana. U avgustu očekujemo Halu sportova u novom ruhu, spremnu za sledeću sportsku sezonu.

Očekivani rezultat je objekat energetskog razreda C u odnosu na sadašnji razred E. Na ovaj način se postiže glavni cilj projekta, doprinos energetskoj efikasnosti korišćenjem obnovljivih izvora energije i smanjenje emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte. 

Izvođač radova je „Alfaco Inžinjering” iz Čačka koji je dobio ugovor na međunarodnom tenderu raspisanom po PRAG proceduri za finansiranje eksternih aktivnosti Evropske Unije.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00