sreda, 5. april 2017.  20:05h
Pročitano 2169 puta

Brifing za medije “Na putu ka EU – Poglavlje 27”

Na brifingu za medije “Na putu ka EU – Poglavlje 27” učestvovalo je i četvoro Pančevaca, koji su imali priliku da se sa još dvadesetak kolega iz drugih gradova bolje upoznaju sa sadržinom ovog poglavlja i usklađivanjem propisa u oblastima koje pokriva.

Prvi brifing odnosio se na Poglavlje 27 koje pokriva životnu sredinu, a predstavio ga je Đovani Gordijani, ekspert projekta PLAC II Prvi brifing odnosio se na Poglavlje 27 koje pokriva životnu sredinu, a predstavio ga je Đovani Gordijani, ekspert projekta PLAC II Pančevo.MOJKraj.rs

EU info centar u Beogradu i projekat PLAC II (Pravna podrška pregovorima) uz podršku Delegacije EU u Srbiji, organizovaće tokom godine seriju medijskih brifinga o pregovaračkim poglavljima čiji je cilj bolje upoznavanje novinara sa sadržinom svakog od poglavlja i usklađivanjem propisa u oblastima koja ta poglavlja pokrivaju.

Prvi brifing odnosio se na Poglavlje 27 koje pokriva životnu sredinu, a predstavio ga je Đovani Gordijani, ekspert projekta PLAC II.

On je okupljenim novinarima prvo predstavio politiku Evropske unije u oblasti životne sredine, a zatim directive u oblasti životne sredine, a kao poseban primer izdvojio je direktivu o upravljanju vodama.

Đovani Gordijani je profesor prava Evropske unije i konsultant sa dvadesetogodišnjim iskustvom na polju životne sredine i klimatskih promena, a naročito u oblasti harmonizacije propisa koji se odnose na kvalitet vazduha, upravljanje vodama, otpadom i otpadnim vodama u okviru Poglavlja 27. 

 

eu ifno

 

Sastanku su prisustvovali i Steffen Hudolin, šef operacija Sektor II u Delegaciji EU u Srbiji i Ivana Đurić, pomoćnica direktora u Kancelariji za evropske integracije Vlade Srbije.

Među novinarima koji su pozvani na ovaj brifing bili su i Pančevci: Gordana Vlajić, urednica dečijeg ekološkog časopisa “Ekopedija”, Mirjana Ostojin, PR Zavoda za javno zdravlje Pančevo i saradnica “Ekopedije”, Zoran Stanižan, profesor i urednik ekološke rubrike u nedeljniku “Pančevac” i Violeta Jovanov Peštanac, urednica informativnog portala Pančevo.MOJKraj.rs.

 

1 mission

 

Kroz projekat Pravna podrška pregovorima (PLAC II) Evropska unija pomaže Srbiji da poboljša usklađenost domaćeg zakonodavstva sa pravnim tekovinama EU i sprovođenje pravnih akata i unapredi kapacitete relevantnih institucija za uspešno vođenje pristupnih pregovora.

Glavni korisnici su Kancelarija za evropske integracije i Pregovarački tim za vođenje pregovora o pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Važni korisnici projekta uključuju resorna ministarstva i institucije zadužene za usklađivanje zakonodavstva u određenim oblastima.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00