petak, 21. avgust 2020.  15:02h
Pročitano 8282 puta

Ovo je novo rukovodstvo Grada Pančeva

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada održanoj 21. avgusta izabrani su organi vlasti u Pančevu. Za gradonačelnika je izabran Aleksandar Stevanović, a za zamenicu gradonačelnika Dragana Kuprešanin.

Aleksandar Stevanović, novi gradonačelnik Pančeva sa novim članovima Gradskog veća Pančevo Aleksandar Stevanović, novi gradonačelnik Pančeva sa novim članovima Gradskog veća Pančevo R.Đ.

 

U Gradsko veće izabrani su Katarina Banjai, mr Tatjana Božić, Predrag Živković, Milenko Čučković, Marija Jević, Vladislava Maksimović i Žarko Dakić.

 

1 Aleksandar Stevanovic gradonacelnik Panceva

Novi gradonačelnik Pančeva je Aleksandar Stevanović (SNS)

Aleksandar Stevanović je rođen 1986. godine u Subotici. Školovao se prvo u Pančevu: završio je osnovnu školu „Miroslav Antić” i gimnaziju „Uroš Predić”. Diplomirao je na Fakultetu za graditeljski menadžment Univerziteta „Union” u Beogradu. Radnu karijeru započeo je u porodičnom preduzeću 2010. godine na administrativnim poslovima, a nastavio ju je na poslovima upravljanja, gde je ostao do 2016. godine. Tokom 2016. godine nekoliko meseci bio je direktor JKP „Higijena”, a od maja 2016. do septembra 2017. godine član Gradskog veća zadužen za resor stambeno-komunalnih poslova i saobraćaja. Potom je imenovan za direktora JKP-a „Higijena”. Govori engleski jezik. Otac je jednog deteta. Stevanović je član SNS-a od 2013. godine.

 

2 Dragana Kuprešanin zamenik gradonačelnika

Dragana Kuprešanin je izabrana za zamenicu gradonačelnika (SNS)

Dragana Kuprešanin je diplomirana pravnica i rođena je 1983. godine. Osnovne akademske studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ima položen državni stručni ispit po programu za visoko obrazovanje i bogato radno iskustvo. Od 2019. godine vršilac je dužnosti direktora Doma za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje” Pančevo. Radila je u Predškolskoj ustanovi “Dečja radost” u Pančevu, u Zavodu za javno zdravlje Pančevo i u Pokrajinskom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje u Filijali Pančevo.

 

3 Katarina Banjai član Gr Veca

Za članicu Gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj imenovana je Katarina Banjai (SNS)

Katarina Banjai rođena je 1990. godine. Po obrazovanju je master inženjer zaštite životne sredine a završila je Tehnološko-metalurški fakultet univerziteta u Beogradu. U prethodnom mandatu je već obavljala funkciju člana gradskog veća za zaštitu životne sredine i održivi razvoj. Pre toga radila je u Tehničkoj školi u Pančevu kao profesor hemijsko-tehnološke grupe predmeta. Govori engleski jezik. 

 

4 Tatjana Bozic clan Gr Veca

Za članicu Gradskog veća za obrazovanje imenovana je Tatjana Božić (SNS) 

Tatjana Božić je magistar defektoloških nauka. Završila je Defektološki fakultet Univerziteta u Beogradu. Rođena je 1969. godine. Od 1993. do 2016. godine bila je zaposlena u Osnovnoj školi "Sveti Sava" prvo kao profesor razredne nastave, zatim kao pomoćnik direktora, a zatim i kao direktor škole. Od 2016. godine bila je članica Gradskog veća za obrazovanje. Govori engleski i ruski jezik.

 

 5 Predrag Živković član Gr Veća

Za člana gradskog veća za saobraćaj i komunalnu delatnost imenovan je Predrag Živković (SNS) 

Predrag Živković je rođen 1984. godine. Završio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, a gimnaziju i osnovnu školu u Pančevu. Radio je u “Sberbank“ banci, a od 2012. godine bio je predsednik Skupštine grada Pančeva. Obavljao je i dužnost pomoćnika gradonačelnika, kao i člana Gradskog veća za finansije. 2016. godine imenovan je za zamenika gradonačelnika. Govori više stranih jezika. 

 

8 Milenko Cuckovic Član Gr Veca

Za člana gradskog veća za područje rada, zapošljavaja i socijalne politike imenovan je Milenko Čučković (SNS) 

Milenko Čučković je rođen 1962. godine, završio je Fakultet narodne odbrane Univerziteta u Beogradu gde je stekao zvanje profesora. Od 1987. godine radio je kao profesor u srednjim školama u Kutini i Kikindi, a nekoliko godina radio je u “Lola korporaciji” u Beogradu. Od 2016. godine obavljao je dužnost člana gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Govori engleski jezik. Oženjen je i otac jednog deteta.  

 

7 Vladislava Maksimovic clan Gr Veca

Za članicu Gradskog veća za resor poljoprivrede, sela i ruralnog razvoja izabrana je Vladislava D. Maksimović (SNS) 

Vladislava D. Maksimović je rođena 1985. godine. Po obrazovanju je master inženjer poljoprivrede u oblasti horticulture, a Poljoprivredni fakultet u Zemunu završila je s prosekom 9,88. Sada je doktorand na istom fakultetu: odbrana doktorske disertacije iz oblasti ratarstva i povrtarstva planirana je za jesen ove godine. Takođe je i diplomirani inženjer pejzažne arhitekture i hortikulture. Do sada je obavljala dužnost tehničkog izvršnog direktora u JKP „Zelenilo”. Posvećena je stalnom usavršavanju u oblastima šumarstva i poljoprivrede. Autor i koautor je u više domaćih i stranih naučnih radova. Poseduje certifikat iz korporativnog upravljanja u javnim preduzećima, državnim društvima kapitala i privrednim društvima. 

 

6 Marija Jevic Clan Gr Veca

Za članicu Gradskog veća za kulturu i omladinu izabrana je Marija Jević (SNS) 

Marija Jević je rođena 1979. godine. Diplomirala je na na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na grupi za andragogiju. Odmah po završetku studija radila je u sektoru za ljudske resurse u kompaniji „Soko-Štark”, a zatim je prešla u oblast kulture. U periodu od 2013. do 2015. godine bila je direktorka Doma kulture u Kačarevu, a od 2015. do 2018. godine direktorka Doma omladine u Pančevu. Živi u Kačarevu, udata je i ima dva sina. 

 

IMG 5094 1

Za člana gradskog veća za lokalnu upravu i informacione tehnologije imenovan je Žarko Dakić (SPS) 

Žarko Dakić (resor lokalne samouprave i informacionih tehnologija) završio je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Osnivač je IT hub-a “Prostor”, prvog coworking prostora u Pančevu, organizovanog po principu „ad-hoc-kratije“,u kojem se omogućava ekonomska samostalnost ljudima koji se bave zanimanjima 21. veka.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00