sreda, 7. septembar 2016.  18:30h
Pročitano 3833 puta

Koncert violinistkinje Aleksandre Tajdić

Violinistkinja Aleksandra Tajdić održaće koncert u sredu, 7. septembra od 18.30 sati u sali Muzičke škole „Jovan Bandur” u Pančevu.

Violinistkinja Aleksandra Tajdić održaće koncert u sredu, 7. septembra od 18.30 sati u sali Muzičke škole Violinistkinja Aleksandra Tajdić održaće koncert u sredu, 7. septembra od 18.30 sati u sali Muzičke škole Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Nastupiće uz klavirsku saradnju prof. Natalije Mladenović, a izvešće dela N. Paganinija, V. A. Mocarta, H. Vijetana i drugih autora. 

Kao gošća će nastupiti harfistkinja Sara Vlajić. 

Ulaz slobodan!

Aleksandra Tajdić je studentkinja Fakulteta Muzičkih umetnosti u Beogradu, klasa prof. Ivane Aćimovski Žikić.

Aleksandra Tajdić rođena je 1993. godine u Nju Džerziju (SAD). Osnovno muzičko obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi „Jovan Bandur” u Pančevu u klasi prof. Borjane Stražmešterov, a srednju školu, sa najvišim prosekom, završila je u klasi prof. Sanele Blagojević kao đak generacije.

Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisala je 2012. godine, gde je studije violine započela u klasi prof. Milutina Kosanovića, a sada ih završava u klasi prof. Ivane Aćimovski Žikić.

U toku školovanja Aleksandra je imala brojne i zapažene javne nastupe u Muzičkoj školi, ali i u programima drugih organizatora; svirala je na svim koncertnim scenama u našem gradu. Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u različitim kamernim ansamblima. Bila je član kvarteta „Arko” i „Maestozo”.

Sa uspehom se predstavila i na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima kao što su „Stringfest” u Sremskoj Mitrovici (III nagrada), Evroregionalno takmičenje „Alma Kornea Jonesku” u Temišvaru (dve III nagrade), Republičko takmičenje u Beogradu. Učestvovala je na raznim međunarodinim projektima i festivalima: Srbija u ritmu Evrope, Freedom art festival, Classic Fest, Exploring roots and ways of cultural diversity in music...

  • Datum:  sreda, 07. septembar 2016.
  • Vreme:  18:30 
  • Mesto:  Sala Muzičke škole Jovan Bandur Pančevo 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00