četvrtak, 23. maj 2024.  17:34h
Pročitano 138 puta

Održano 6. „Stihovanje“ u Gradskoj biblioteci

U Gradskoj biblioteci Pančevo održano je 6. „Stihovanje“ na koje se prijavilo 200 dece iz 11 osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva. Pobedile su Milica Sokić iz Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Pančeva u kategoriji epske poezije i Nastasija Zagajčan iz Osnovne škole „Sveti Sava“ u recitovanju autorske poezije.

Za ovo prestižno takmičenje prijavilo se 200 dece iz jedanaest osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva Za ovo prestižno takmičenje prijavilo se 200 dece iz jedanaest osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva Zoran Vujanović / ustupljena fotografija

 

Interesovanje za šesto stihovanje u Gradskoj biblioteci u organizaciji Udruženja „Las Hentes“ bilo je izuzetno veliko. Za ovo prestižno takmičenje prijavilo se 200 dece iz jedanaest osnovnih škola sa teritorije grada Pančeva.  

Takmičili su se u recitovanju epske i autorske poezije. Pobednica u kategoriji epska poezija bila je Milica Sokić iz Osnovne škole „Branko Radičević“. U kategoriji autorske poezije nagradu je za recitovanje osvojila Nastasija Zagajčan.

Deca ne dolaze na takmičenje da bi samo pobedila, već da bi savladala tremu od javnog nastupa, ali i da bi svojim najbližima pokazali koliko su zapravo dobri u onome što rade, rekla je Jelena Simić, predsednica Udruženja „Las Hentes“.

Na kraju takmičenja svim učesnicima dodeljenje su zahvalnice. Predsednica Udruženja „Las Hentes“ Jelena Simić zahvalila im se na dolasku i poručila da jedva čeka sledeću godinu i novo Stihovanje.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00