nedelja, 30. jul 2017.  16:00h
Pročitano 4979 puta

Manifestacija “U smiraj dana”

U nedelju, 30. jula, u 16 sati u vikend naselju Leanka kod Dolova, počeće ovogodišnja manifestacija “U smiraj dana”.

U nedelju, 30. jula, u 16 sati u vikend naselju Leanka kod Dolova, počeće ovogodišnja manifestacija “U smiraj dana” U nedelju, 30. jula, u 16 sati u vikend naselju Leanka kod Dolova, počeće ovogodišnja manifestacija “U smiraj dana” Zoran Kompar

Manifestacija „U smiraj dana“, održava se svake godine poslednje nedelje jula meseca. 

Na svega 8 km od sela Dolovo kod Pančeva, u zapadnom delu Specijalnog rezervata Deliblatske peščare imaćete priliku da uživate u prizorima zalaska Sunca. 

Predviđeni skup posetilaca je u domaćinstvu Vojnov, smeštenom u u vikend naselju Leanka. Zatim pešačenje šumom i dinama. Dužina staze je oko 6 km. Upoznavanje sa florom i faunom Deliblatske peščare. 

Predviđen je dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u zalasku julskog Sunca. 

U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto 68.“, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“ , „Besa“, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi. 

Po završetku šetnje, predviđena je poseta domaćinstvu Vojnov, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno-umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti. 

U harmoniji sa prirodom, upoznaćete se sa tradicijom, zdravom hranom, mirisima lekovitog bilja, domaćim vinom i medom...

  • Datum:  nedelja, 30. jul 2017.
  • Vreme:  16:00 
  • Mesto:  Domaćinstvo Vojnov, naselje Leanka, 8 km od centra Dolova 
Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00