nedelja, 17. jun 2018.  21:12h
Pročitano 2743 puta

Pobednici kviza “Zdrava škola” đaci OŠ Branko Radičević

U neizvesnom finalu kviza „Zdrava škola“ učenici četvrtog razreda OŠ „Branko Radičević“ osvojili su prvo mesto, pobedivši vršnjake iz drugoplasiranog tima OŠ “Vasa Živković“ i trećeplasirane ekipe OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. 

Finalisti kviza “Zdrava škola” đaci OŠ Branko Radičević, OŠ Vasa Živković i OŠ Jovan Jovanović Zmaj Finalisti kviza “Zdrava škola” đaci OŠ Branko Radičević, OŠ Vasa Živković i OŠ Jovan Jovanović Zmaj Dom zdravlja Pančevo

Kviz se održava od 2012. godine na inicijativu patronažnih sestara Doma zdravlja u Pančevu.

Finale kviza održano je u Brankovoj školi, a u žiriju su bili gradska većnica za obrazovanje mr Tatjana Božić i direktor Doma zdravlja, dr Stojan Višekruna.

Pančevački Dom zdravlja je prvi i jedini u Srbiji čije su medicinske sestre inicijator, organizator i nosilac projekta „Kviz zdravlja“ za decu. Ove godine su u kvizu, čiji je cilj da deca kroz igru usvoje zdrave stilove života, učestvovali četvrtaci iz gotovo svih pančevačkih osnovnih škola.

Od 2012. godine je stalna praksa održavanja kviza Zdrava škola, a od 2017. godine imamo podršku i Gradske uprave. Bitno je da deca što ranije usvoje zdrave načine ponašanja, rekao je dr Stojan Višekruna, direktor Doma zdravlja Pančevo.

 

0 prvaci os branko radicevic

 

Jelena Mitić, glavna sestra polivalentne patronaže kaže da je cilj da deci na što lakši način približe zdravstveno vaspitanje. 

Nekako smo prepoznali da su deca četvrtih razreda, pred ulazak u pubertet na prekretnici i da je tada najbolje početi sa zdravstvenom edukacijom, smatra Jelena Mitić.

Kupovinu poklona za najuspešnije četvrtake u kvizu „Zdrava škola“ pomogli su Zelena pijaca Pančevo, Dom zdravlja, Dunav osiguranje i knjižara „Draganić“.

 

0 ucenici zdrava skola takm

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00