nedelja, 10. jun 2018.  15:44h
Pročitano 3288 puta

Uručen ultrazvučni 4D aparat Opštoj bolnici Pančevo - donacija Rotari klubova

Posle petnaest godina na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice stigao je novi, najsavremeniji ultrazvučni aparat 4D marke Simens. 

Novi 4D ultrazvuk u Bolnici u Pančevu donacija je oba Rotari kluba iz Pančeva Novi 4D ultrazvuk u Bolnici u Pančevu donacija je oba Rotari kluba iz Pančeva Opšta bolnica Pančevo

Zahvaljujući humanitarnoj akciji oba Rotari kluba iz Pančeva, Rotari kluba "Mihajlo Pupin" i Rotari kluba "Pančevo", trudnice čija se trudnoća smatra rizičnom, moći će da utvrde da li plod ima određenih anomalija.

Dragan Milosavljević, predsednik Rotari kluba “Mihajlo Pupin” kaže da je sakupljeno 33 hiljade i 300 evra od kojih je kupljen 4D ultrazvučni aparat. 

Ostalo je još nešto sredstava koja će u dogovoru sa Ginekologijom biti utrošeno prema njihovim potrebama. U pitanju je zajednička akcija oba pančevačka Rotari kluba i Rotari Internacionale i klubova iz Slovenije, Rumunije, Crne Gore i iz SDA. Krupan je bio zalogaj da se sakupi novac. Bila je ideja da se kupi jeftiniji ultrazvuk, ali na kraju je bilo uspešno sakupljeno više sredstava. I pored jednog odličnog ultrazvuka ostalo je sredstava koja će biti utrošena za ono što je ginekologiji potrebno, kazao je Dragan Milosavljević.

Jovan Stanković, predsednik Rotari kluba Pančevo podsetio je da su prva, inicijalna, sredstva skupljena u Pančevu.

S obzirom da pripadamo Rotari Internacionali i klubu humanih ljudi, organizaciji koja pare iz celog sveta usmerava na dobrobit lokalnih zajednica uspeli smo da prikupimo veći deo sredstava i omogućimo nabavku kvalitetnog ultrazvuka, rekao je Jovan Stanković, predsednik Rotari kluba Pančevo.

 

0 savremeni 4D ultrazvuk

 

Do sada na Odeljenju ginekologije nije bilo ovako savremenog ultrazvučnog aparata, radilo se na starom aparatu, koji je odavno dotrajao. Dr Slobodan Ovuka kaže da je zato menadžment Opšte bolnice odlučio da donacija bude kupovina 4D ultrazvuka.

Mi nikada nismo nismo imali ovakav aparat sa sondom 4D, koji služi za otkrivanje najranijih i najmanjih deformacija ploda i pomaže nam da u svakodnevnom radu uočimo na vreme ukoliko ima urođenih mana ploda. Akcija se odvijala pod sloganom "Da se dete rodi zdravo" i to je naša svakodnevna bitka u toku trudnoće, kaže dr Ovuka.

Novi 4D ultrazvuk je već u funkciji - na Odeljenju ginekologije se obavljaju pregledi trudnica. Zahvaljujući ovako vrednom poklonu, buduće majke čija trudnoće spadaju u rizične i neophodna je rana dijagnostika od sada će preglede moći da obavljaju u Opštoj bolnici o trošku države i neće morati da plaćaju ultrazvučne preglede u privatnim ordinacijama.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00