subota, 25. maj 2024.  11:49h
Pročitano 181 puta

Prvi put i fizijatrijski pregled dece u okviru Preventivnih pregleda u Pančevu

Usled velikog interesovanja građana, u nedelju, 26. maja Dom zdravlja Pančevo nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovode u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

U nedelju, 26. maja Dom zdravlja Pančevo nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovode u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije U nedelju, 26. maja Dom zdravlja Pančevo nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovode u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Tom prilikom u periodu od 8 do 17 časova u Odeljenju za zdravstvenu zaštitu školske dece Doma zdravlja Pančevo (u Školskom dispanzeru) biće organizovani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrsta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Takođe u Zdravstvenoj ambulanti ,,Centar“ u Zmaj Jovinoj 10, u vremenu od 8 do 17 časova, svi građani i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde, (T3, T4, TSH) i moći će da urade tumor markere prostate (PSA). Takođe, moći će da obave pulmološki pregled (auskultacija), a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina, biće obavezno urađen i RTG pluća.

I ovog puta svi pacijenti kod kojih se uoče nepravlnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje. Podsetimo, prošle nedelje je 23.000 građana obavilo preventivne preglede, a kod njih 1.800 uočene su zdravstvene nepravilnosti i poslati su na dalju dijagnostiku i lečenje.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom izražava zahvalnost svim građanima koji su protekle nedelje obavili preglede, i poziva sve da isto učine i ove.

Naročito apelujemo na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, koja usled nedovoljno fizičke aktivnosti i uvećanja vremena koje provode ispred ekrana mobilnih telefona, sve češće imaju probleme lokomotornog sistema, odnosno kičmenog stuba, navodi se u saoptešnju Doma zdravlja Pančevo.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00