četvrtak, 4. april 2024.  18:26h
Pročitano 275 puta

Preventivni pregledi 7. aprila u Centru za prevenciju Doma zdravlja Pančevo

Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju, 7. aprila u vremenu od 8 do 16 časova u Centru za prevenciju Doma zdravlja Pančevo (ul. Miloša Obrenovića br. 2 b).

Radiće se kardiološka dijagnostika, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi Radiće se kardiološka dijagnostika, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi Pančevo MOJKraj/arhiva

 

 

Radiće se kardiološka dijagnostika, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Uzorkovanje krvi u laboratoriji će se raditi od 8 do 10 časova.

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok oboljevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti - visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

„Ovim pregledima želimo da ukažemo na značaj prevencije i da preventivne preglede učinimo pristupačnijim građanima. Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti“, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani bi trebalo samo da dođu u Centar za prevenciju Doma zdravlja Pančevo u nedelju 7. aprila u vremenu od 8 do 16 časova.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15