petak, 23. septembar 2022.  18:03h
Pročitano 150 puta

Predavanje o značaju fizičke aktivnosti održano u Pančevu

Predavanje na temu fizičke aktivnosti, koje je obuhvatalo više oblasti održano je danas u prostorijama Doma zdravlja Pančevo. Predavači su bili lekari i psiholog iz Instituta za javno zdravlje ,,Dr Milan Jovanović Batut“.

Predavanju su prisustvovali zaposleni iz Opšte bolnice Pančevo, Doma zdravlja Pančevo, Zavoda za javno zdravlje Pančevo, kao i predstavnici domova zdravlja iz južnobanatskog okruga Predavanju su prisustvovali zaposleni iz Opšte bolnice Pančevo, Doma zdravlja Pančevo, Zavoda za javno zdravlje Pančevo, kao i predstavnici domova zdravlja iz južnobanatskog okruga Pančevo MOJKraj

 

Predavanje na temu „Fizička aktivnost i uticaj na zdravlje”, održala je dr Mirjana Tošić, spec.socijalne medicine, zatim ,,Fizička aktivnost i mentalno zdravlje“ koje je održala Marija Vukotić dipl. psiholog i REBT psihoterapeut, zatim ,,Fizička neaktivnost i posturalni sindrom“ koje je održala prim. dr sci. med. Irena V. Lazić i ,,Preporuke za fizičku aktivnost starijih osoba“ koje je održala prim. dr sci. med. Katarina Boričić.

Nakon akreditovanog kursa na temu "Fizička aktivnost i uticaj na zdravlje" održan je i stručni sastanak na temu "Komunikacija u zdravstvu".

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Pančevo, dr Zorica Sokić, otvorila je ovaj skup i pozdravila prisutne. 

 

predavanje u dom uzdravlja

 

Predavanju su prisustvovali zaposleni iz Opšte bolnice Pančevo, Doma zdravlja Pančevo, Zavoda za javno zdravlje Pančevo, kao i predstavnici domova zdravlja iz južnobanatskog okruga.

U drugom delu predavanja su održane interaktivne radionice u okviru tema koje su bile zastupljene na predavanju.

Diskusija po svim pitanjima je bila konstruktivna i svako je kroz komunikaciju mogao da izloži svoja iskustva i sugestije. Kako nešto usavršiti, poboljšati i unaprediti kroz kvalitet rada u okviru svoje ustanove.

Stručni predavači su naravno bili tu da pomognu usmere i upute prisutne u sve nedoumice.

 

predavanje

 

Ovakav vid kontinuirane edukacije je veoma dobar način komunikacije i način da zaposleni međusobno razmene iskustva iz prakse.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00