sreda, 7. septembar 2022.  12:59h
Pročitano 388 puta

Vanredne akcije doborovoljnog davanja krvi u Pančevu

Crveni krst Pančevo, zbog izuzetno niskih zaliha krvi, nastaviće sa organizovanjem vanrednih akcija davanja krvi u Pančevu. Transfuziomobil, savremeno opremljeno namensko vozilo za prikupljanje krvi na terenu, biće parkirano u petak, 9. septembra od 9 do 12 sati ispred Javno komunalnog preduzeća “Grejanje” u ulici Cara Dušana broj 7 u Pančevu.

Vanredne akcije dobrovoljnog davanja krvi biće organizovane 9. i 10. septembra u Pančevu Vanredne akcije dobrovoljnog davanja krvi biće organizovane 9. i 10. septembra u Pančevu Crveni krst Pančevo

 

U subotu, 10. septembra u terminu od 10 do 14 sati transfuziomobil će biti parkiran u tržnom centru BIG Pančevo, kod taksi stajališta, u ulici Miloša Obrenovića broj 12. 

Molimo naše sugrađanke i sugrađane da dođu i daju krv i na taj način podrže široku zajedničku akciju prikupljanja krvi u Pančevu, kako bismo pomogli onima koji se nalaze u bolnicama i koji čekaju našu pruženu ruku. Ovim putem želimo i da izrazimo zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi koji  razumeju tešku situaciju i koji se odazivaju na naše apele i pozive. Zahvaljujemo se i JKP “Grejanje” i BIG Pančevu na podršci koju su pružili uključivši se u zajedničku akciju prikupljanja krvi u Pančevu, a što je izuzetno dragoceno u ovom trenutku, kaže Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju sve zdrave osobe, starosti od 18 do 65 godina. U našoj zemlji muškarci mogu dati krvi svakih 12, a žene svakih 16 nedelja.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00