ponedeljak, 19. oktobar 2015.  07:25h
Pročitano 1167 puta

Besplatan sistematski pregled u Bolnici

U pančevačkoj Opštoj bolnici danas od 10 do 14 sati biće organizovan besplatan sistematski pregled za građanke i građane, kako bi dobili ličnu kartu svog zdravlja.

Pregled će biti obavljen ispred Upravne zgrade Opšte bolnice Pančevo, danas do 14 sati Pregled će biti obavljen ispred Upravne zgrade Opšte bolnice Pančevo, danas do 14 sati Pančevo.MOJKraj.rs

Reč je o bazaru zdravlja pod nazivom “Vojvođanska kuća zdravlja” koji organizuju Pokrajinska Vlada i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. 

Pregled će biti obavljen ispred Upravne zgrade Opšte bolnice Pančevo, danas od 10 do 14 sati.

Osim pančevačkih lekara, na Bazaru zdravlja zainteresovane će pregledati i lekari Kliničkog centra Vojvodine i specijalisti zrenjaninske Bolnice.

Tim lekara radiće sistematski pregled koji čini merenje težine, visine, krvnog pritiska, šećera u krvi, body mass index-a, procenta masti u organizmu, satuaracija kiseonika u plućima i EKG nalaz. 

Lekari će građane upoznati sa faktorima rizika za njihovo zdravlje i preneti predloge kako da svaki građanin usvoji zdrave stilove života koje će im napisati i objasniti. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00