sreda, 13. januar 2021.  11:29h
Pročitano 1213 puta

Domovima zdravlja u Pančevu raspoređene prve količine vakcina protiv kovida

Zavod za javno zdravlje u Pančevu prosledio je domovima zdravlja na teritoriji Južnog Banata prve količine vakcina protiv kovida. U pitanju je 390 doza Fajzer Biontek vakcine za vakcinaciju zdravstvenih radnika i zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite.

Prve količine vakcina za zdravstvene radnike isporučene su domovima zdravlja Prve količine vakcina za zdravstvene radnike isporučene su domovima zdravlja www.pixabay.com

 

Dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Pančevu kaže da je reč o 390 doza vakcina prema potrebama koje su iskazali sami domovi zdravlja za ovu nedelju.

Svi domovi zdravlja će vakcinisati svoje zdravstvene radnike i radnike iz ustanova socijalne zaštite koje se nalaze na njihovoj teritoriji. Svake nedelje će stizati nove količine vakcina, na osnovu planova koji će se praviti svake nedelje. Na osnovu tih planova mi ćemo trebovati vakcine. Jako je bitno da se sve naše kolege iz svih zdravstvenih ustanova na teritoriji Okruga kao i ustanovama socijalne zaštite jave što pre, jer je vakcinisanje prošireno i na ne-kovid zdravstvene ustanove. Zato je bitno da se što veći broj zdravstvenih radnika javi i primi vakcine, a kasnije će distribucija ići i prema građanima prema planu vakcinacije, izjavila je dr Ljiljana Lazić.

U pitanju je prva doza vakcine. Oni koji se opredele i dobiju vakcinu protiv kovida, za tri nedelje će biti pozvani da dobiju i drugu dozu, nakon čega će biti zaštićeni od kovida 19 odnosno imaju mogućnost stvaranja anti-tela.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00