četvrtak, 30. januar 2020.  19:21h
Pročitano 6435 puta

Buč Kesidi nominovani za IMPALA evropski nezavisni album godine

Album 'Euforija' benda Buč Kesidi iz Pančeva beleži nove uspehe. Album je nominovan za prestižnu nagradu IMPALA nezavisni evropski album godine koje dodeljuje najveće udruženje nezavisnih izdavača Evrope IMPALA.

Buč Kesidi Buč Kesidi promo

Album je u konkurenciji sa 22 izdanja iz Evrope, među kojima su i J.R. August (Hrvatska), Seine (Slovenija), i Bernay’s Propaganda (Makedonija). 

Nominovane za naš region izabrali su članovi Runde, Regionalnog udruženja nezavisnih izdavača a originalno saopštenje u vezi sa monimacijama možete naći na sledećem linku: http://runda.online/j-r-august-seine-buc-kesidi-i-bernays-propaganda-nominirani-za-impala-europski-indie-album-godine/ 

Nominacija za album godine bendu Buč Kesidi dolazi posle rasprodatog koncerta u Zagrebu prošlog vikenda, uspešnom nastupu na Eurosonic festivalu Holandiji ali i rasprodatim koncertima širom regiona, krunisanim sa dve rasprodate sale Amerikana u beogradskom Domu Omladine. 

Album 'Euforija' objavljen je krajem prošle godine za izdavačku kuću Kontra, a sa albuma su se vć izdvojili hitovi  "Nema ljubavi u klubu", "Đuskanje ne pomaže",  "TIHO" i ''Subota''.

 

Album Euforija se našao na svim relevantnim listama najboljih izdanja iz 2019. godine među kojima su i Muzika.hr, Singl godine po izboru publike Balkanrocka, Balkanrock - 25 najboljih albuma, Beehype - Best albums 2019, Tegla.rs - Hit godine, Muzika je Zvonko Radost - najbolji singl godine, Before After, Balkan Rock - 10 najbojih regionalnih singlova, Muzika.hr, Stereo Art - singlovi godine, Helly Cherry - 50 najboljih izdanja, Highway star magzine, Oblakoder...

Sledeća stanica za bend je nastup na Ment festivalu u Ljubljani, gde će nastupiti na najvećem regionalnom showcase festivalu, a bend očekuje i uzbudljivo festivalsko leto na novim datumima turneje koje ćemo objaviti uskoro. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00