ponedeljak, 7. septembar 2015.  19:51h
Pročitano 959 puta

U toku prijave za “Y faktor”

U toku je prijavljivanje zainteresovanih za učešće u takmičenju “Y faktor” koje će biti održano u petak, 25. septembra, u dvorani “Apolo” u Pančevu.

U okviru ovogodišnje Noći istraživača, Centar zapromociju nauke će učestvovati u organizaciji takmičenja pod nazivom “Y faktor”. 

“Y faktor” je takmičenje namenjeno mladim naučnicima (studentima osnovnih, master i doktorskih studija), ali i svima koji imaju ideje za startap projekte iz oblasti visokih tehnologija. Učesnici na raspolaganju imaju 5 minuta, tokom kojih bi trebalo da na zanimljiv i popularan način predstave svoje ideje.

Pod sloganom "Zasijajmo zajedno u Noći" u 10 gradova u Srbiji, među kojima je i Pančevo, 25. septembra će biti održana šesta Noć istraživača, čiji je program, prema rečima organizatora, osmišljen da isprovocira posetioce da se zaljube u nauku.

Manifestacija će ove godine biti održana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Subotici, Pančevu, Kragujevcu, Jagodini, Ćupriji i Svilajncu, a programi će biti besplatni za posetioce, rečeno je na konferenciji za novinare.

Korišćenje video prezentacija tokom nastupa nije dozvoljeno, ali zato mogu da koriste različite rekvizite, ograničene na ono što mogu poneti u ruci.

Prijave za učešće otvorene su do 17. septembra, a svi zainteresovani trebalo bi da pošalju kratku biografiju (500 do 800 karaktera) i video snimak sa izloženom idejom u trajanju od 3 minuta. Prijave se šalju na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., sa naslovom “y faktor”.

Potrebno je da kandidati postave video na Youtube ili neki sličan servis, i u mejlu pošalju link koji vodi do sadržaja. Kvalitet snimka neće biti uziman u obzir pri selekciji kandidata, dok god bude dovoljno vidljiv i razumljiv, navodi se u javnom pozivu.

Komisija će odabrati deset učesnika koji će nastupiti tokom noći istraživača na finalnom takmičenju, a izabrani takmičari proći će dvodnevnu obuku javnog nastupa u Centru za promociju nauke. 

Članove komisije čine stručnjaci iz oblasti nauke, preduzetništva i popularizacije nauke.

Pobednici će se birati na osnovu toga koliko su jasni i razumljivi, načina prezentovanja, originalnosti i mogućnosti realizacije projekta.

Centar za promociju nauke obezbediće pobedniku promociju svog projekta, dok će prva tri mesta biti nagrađena godišnjom pretplatom na časopis Elementi.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00