petak, 14. avgust 2015.  07:05h
Pročitano 801 puta

"Kreativni nered" večeras ima Koncert na Zidiću

Grupa Kreativni nered nastupiće u petak, 14. avgusta, u 20 časova u okviru serijala besplatni Koncerti na Zidiću na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda. 

Kreativni nered nastupiće večeras u 20 časova u okviru serijala besplatni Koncerti na Zidiću u Beogradu Kreativni nered nastupiće večeras u 20 časova u okviru serijala besplatni Koncerti na Zidiću u Beogradu Kreativni nered

Kreativni nered je nastao 2009. godine u Starčevu, kao deo programa "Kreativno-kulturnog kluba", koji organizuje programe kulturno-edukativnog karaktera, ali i rok koncerte.

Muzički program na popularnoj mini letnjoj sceni, koja je tokom prethodne dve godine postala nezaobilazna tačka susreta Beograđana i gostiju glavnog grada, nastavlja se i tokom leta 2015.

Zidić na Platou Milana Mladenovića će svakog petka i subote od 20 do 21 čas biti pretvoren u scenu sa koje će se publici predstaviti neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas – mislimo na mlade, nove, brze, spore, čudne, bučne, tihe, otkačene i pre svega neočekivane izvođače.

Muzičari svih žanrova imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. 

 Muzički pravac koji Kreativni nered neguje je gitarski zvuk i mogao bi se svrstati u neku vrstu pank-rok kulture, po uzorima na bendove sa EX YU prostora kao sto su Psihomodopop, Pekinška Patka, Partibrejkers…

Tematika pesama kojom se bend bavi zasnovana je prvenstveno na šaljivoj slici događaja iz prošlosti, ali i događajima i temama sadašnjeg realnog stanja, podsećaju organizatori u najavi.

Kreativni nered nastupao je u mnogim gradovima: od Kruševca preko Zaječara i Požarevca, do Smedereva, redovno nastupaju po beogradskim klubovima, a gostovali su i na Kulpin festu. Bend je nastupao na istoj bini sa Let 3, KUD Idijotima, Ritmom nereda, Ortodoks Keltima i mnogim drugima.

Učešćem na ovogodišnjem Belgrade Demo Fest Live festivalu, Kreativni nered je obezbedio plasman u polufinale Festivala. U toku je montaža spota pesme “Mali paradajz”, dok je materijal za dalje studijsko snimanje u pripremi.

Članovi benda “Kreativi nered” su Goran Milošević, gitara, vokal; Bojan Hasanović, bas gitara; Predrag Knežić, bubnjevi; Dušan Arsić, vokal; Mirko Trubarac, trumpet; Darko Armenski, saksofon, gajde, frule.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00