četvrtak, 27. jul 2017.  20:45h
Pročitano 3860 puta

U Starčevu počinju “Dani druženja”

U okviru letnjeg programa “Dani druženja” u Starčevu od 28. jula do 13. avgusta planirano je da se održi više od 70 različitih kulturnih, sportskih i zabavnih sadržaja.

Ovogodišnji Dani druženja u Starčevu najavljeni su na konferenciji za novinare u svečanoj sali Mesne zajednice Starčevo Ovogodišnji Dani druženja u Starčevu najavljeni su na konferenciji za novinare u svečanoj sali Mesne zajednice Starčevo Pančevo.MOJKraj.rs

Ovogodišnji, 22. “Dani druženja” počeće u petak, 28. jula, takmičenjem u kuvanju pasulja, dok će dan kasnije vatrogasci izvesti pokaznu vežbu, fudbaleri odigrati prijateljsku utakmicu, a tamburaški orkestar Neolit održati celovečernji koncert.

Petar Andrejić iz organizacionog odbora kaže da svake godine Dani druženja traju sve više dana, tako da će ove godine biti 71 dešavanje u 17 dana.

Program je kao i svake godine prilagođen potrebama i željama Starčevaca i njihovih gostiju, pa je tu pregršt kulturnih, sportskih, zabavnih i muzičkih programa. Posebno želim da istaknem kvalitetan muzički program koji će pored 9. Ex-Yu rock festa, obuhvatiti i kvalitetan koncert narodne muzike, dva koncerta tamburaša i celovečernji koncert KUD “Neolit”, najavio je Andrejić.

 

0 dalibor petar i vesna

 

Deveti Ex-yu rock fest ove godine održaće se na Trgu neolita 10. i 11. avgusta. Prve večeri nastupiće “Rezervni plan” iz Pančeva, “Bijelo dugme tribjut bend” iz Novog Sada i Neno Belan i Fiumens (bivši “Đavoli”) iz Splita iz Republike Hrvatske. Drugog dana nastupiće lokalni Kreativni nered, grupa Zemljotres iz Aradca i Prljavi inspektor Blaža iz Beograda.

Subota, 29. jul:

Trg neolita, 17 sati: Pokazna vežba DVD-a "Starčevo";
Opštinski stadion, 18 sati: FK "Borac" - FK "Rusanda", fudbalska utakmica;
Trg neolita, 21 sat: Tamburaški koncert TO "Neolit".

Nedelja, 30. jul:

MZ Starčevo, 11:45 sati: Dan Starčeva - obeležavanje slave Ognjena Marija, rezanje slavskog kolača i prigodni koktel;
Trg neolita, 15 sati: Izložba pčelinjih proizvoda, golubova i sitnih životinja, vina i rukotvorina;
Opštinski stadion, 18 sati: FK "Borac" - FK "Dorćol", Beograd, revijalna fudbalska utakmica;
Trg neolita, 19 sati: Mađioničarska predstava za decu;
"Pinbet", 19 sati: Takmičenje u video-igrama - NBA2017 (prijave na: 065/554-7034, Vučko, i na licu mesta);
Kafei "Čaplin", "Mexx-M", "Pečurka", 21 sat: Muzika uživo;
TOKOM večeri u parku - vašar.

Na koncertu narodne muzike Starčevci i njihovi gosti moći će da čuju pored lokalnih pevača iz Starčeva i Pančeva i okoline, i Danku Stojiljković i Ivana Kukolja Kukija koji je osamdesetih godina bio zvezda Južnog Vetra. Po tradiciji koncert KUD Neolit zakazan je takođe na Trgu neolita, kazao je Andrejić.

Uroš Ban, predsednik KUD Neolit kaže da će kao i ranijih godina, svoj koncert realizovati uz goste iz Pančeva.

Tog 8. avgusta gostovaće nam RKUD Jedinstvo. Pošto se radi o našoj domaćoj publici veoma ozbiljno pripremamo ovaj koncert i program koji ćemo izvesti. Prijatno ćemo iznenaditi našu publiku sigurno. Osim folklora imaćemo i pevački deo koncerta, izvešćemo neke tradicionalne pesme a naš orkestar će odsvirati spletove nekoliko narodnih numera, kazao je Ban. 

U okviru Dana druženja bogat program imaće i Dom kulture u Starčevu. Dalibor Adamov, direktor Doma kulture kaže da će ova Ustanova svoj program početi u subotu, 29. jula celovečernjim koncertom Tamburaškog orkestra “Neolit”.

Posle toga ćemo, kao i svake godine, organizovati program za decu. Ove godine će nastupiti Igor Trifunov, poznati mađioničar iz Beograda za odrasle i za decu. 31. jula će nastupiti Tamburaški orkestar Vojvođanski san iz Pančeva, naši redovni saradnici i pobednici takmičenja Starčevačka tamburica pre dve godine. Prvog avgusta ćemo imati monodrama Mikice Petronijevića, režisera i glumca predstave koja se zove “Tezga kao život”. Imaćemo i koncerte lokalnih bendova, kao i predstavu za decu “Princeza i žabac” trupe Šareni suncokret iz Beograda, kazao je Adamov.

Do kraja Dana druženja biće odigrana još jedna monodrama Jovice Jašina iz Zrenjanina, veče akustične muzike prirediće Tođa iz Pančeva, a veče evergrina Nada Popaz s njenim orkestrom.

 

0 dalibor predstavlja program doma kulture

 

Ove godine biće organizovan 4. SPOJI – Starčevačko prvenstvo ozbiljno jeftinih igračaka, 13. avgusta. Inicijativa “Spoji” i Dom kulture u maloj i velikoj Sali organizovaće manifestaciju koja je vrlo posećena svake godine, sve je više i više učesnika i sve više dece. Očekujemo da 13. avgusta bude interesantan i peti Skup oldtajmera na Trgu neolita, kazao je Dalibor Adamov.

Izviđački odred Nadel, jedini izviđački odred na teritoriji Pančeva i jedan od najuspešnijih u Republici Srbiji organizovaće svoj program u okviru Dana druženja.

Predrag Stanković, starešina Odreda izviđača Nadel najavio je 16. Izviđački višeboj u Starčevu.

Ovaj put akcija će biti dvodnevna, iako su do sada bile trodnevne. Razlog je što smo ove godine imali jako mnogo aktivnosti i nedavno smo bili organizatori izviđačkog višeboja na državnom nivou. Imaćemo i goste u okviru Dana druženja. Jedan dan će biti u Starčevu stotinak Grka iz Atine i izviđačkog odreda “Penteli”, najavio je Stanković.

Organizatori manifestacije su Dom kulture, Kreativni kulturni klub, sportski klubovi i udruženja građana uz podršku Mesne zajednice Starčevo.

Kompletan program ovogodišnjih Dana druženja možete pročitati na sajtu Mesne zajednice Starčevo.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00