četvrtak, 30. novembar 2023.  07:02h
Pročitano 271 puta

Koncert bendova Sivi i Nepalac u Pančevu

Koncert autorskih rok bendova Sivi iz Pančeva i Nepalac iz Zrenjanina biće održan u petak, 1. decembra od 22 sata u bajk klubu Bajka 013 u Pančevu na adresi Miladina Popovića 18 (preko puta DDOR-a).

Cena karte za koncert je 400 dinara. Cena karte za koncert je 400 dinara. Ž.P.

 

Cena karte za koncert je 400 dinara.

 

SIVI

Autentičnost benda „Sivi” ogleda se u lirskim, poetski obojenim tekstovima, kao i u muzici, baziranoj na alternativnom rokenrolu. Specifična energija bunta i kvalitet izvođenja nastupe benda uživo čine izuzetnim i nesvakidašnjim iskustvom.

Pravac koji sviraju kako kaze Dejan Mrkalj, autor I frontmen, su nazvali “Romantic Grunge”

„Sivi” imaju dva objavljena albuma za “Multimedia Music” “7”(2014.god.digitalno izdanje) i “9”(2021.digitalno izdanje i 2023.godine fizicko izdanje CD)

Od aprila 2023. godine nastupaju u novoj postavi :

Dejan Mrkalj -Vokal i Gitara Uroš Anđelevski - Bubnjevi Dimitrije Despotovski - Bas gitara Marko Jovanović - Klavijature

https://instagram.com/grupa_sivi?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

www.reverbnation.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063784500644

Album 9 https://youtube.com/playlist...

 

plakat BLANK

 

NEPALAC

Nepalac je novi zrenjaninski bend sastavljen od afirmisanih muzičara sa domaće scene, ili ono što bi na zapadu novinari nazvali “superbend”. Ideja o Nepalcu je nastala početkom 2020. godine, a kada je pandemija Covid-19 zaustavila sva muzička dešavanja i vratila sve muzičare kućama na neželjeni odmor i pauzu, došlo je do ubrzane realizacije zamišljenog.

Osnovna ideja je bila stvaranje benda koji će opevati duh novonastalog vremena, pretočiti sopstvene emocije u note, ali i vratiti se nekim zaboravljenim kompozicijama, koje prethodni sastavi nisu bili u stanju da iznesu na pravi način.

"Porođajne muke” benda su bile velike, jer je dosta ljudi prošlo kroz sastav, dok se nije iskristalisala postava sposobna dati kvalitet više kompozicijama dinamičnog autorskog tandema Barać-Kokora.

Bend je u prethodnom periodu stvorio 30-ak kompozicija i izabrao 17, koje su u procesu snimanja već koncipiranog prvog albuma. Olakšavajuće okolnosti bendu predstavljaju kućni muzički studio, koji poseduje gitarista Branislav Kokora i mala filmska laboratorija pod patronažom pevača Nebojše Baraća. Može se reći da Nepalac deluje potpuno u “Do It Yourself” modu, mada je nedavno uspostavljena saradnja sa studiom “GIS-glazbena produkcija Rijeka”, gde je Matej Zec uradio mastering singlova “Trag” i “Kao u stripu da živim“. Pre toga, leta prošle godine, urađena su dva spota, za teme “Beton” i “Jedno mesto“, koje se mogu naći na platformama You Tube i SoundCloud.

Nepalac se predstavio domaćoj, zrenjaninskoj publici avgusta ove godine u okviru “Zrok” festivala, kada su sedamdesetominutnim nastupom pobrali simpatije prisutnih.

Prethodno leto Nepalac je proveo u koncertnim aktivnostima, prezentujući kompletan autorski materijal publici širom Vojvodine. Nastup u Kulturnom Centru Zrenjanina je kompletno snimljen (audio i video) i može se naći na YT kanalu KC ZR-a.

Nepalac su:

Nebojša Barać – vokali, klavijature

Branislav Kokora – gitare

Željko Ćurčić – bas gitara

Nikola Veličković – bubnjevi i perkusije

Siniša Stanojević – gitare

https://nepalac.bandcamp.com 

https://www.nepalac.com 

https://soundcloud.com/nepalacband 

https://www.youtube.com/@nepalac490

 

IMG 022d2b201fd1c57dfd67cebe7e01ee54 V

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00