sreda, 28. jun 2023.  12:55h
Pročitano 1634 puta

Manifestacija “Dani Vajferta” biće održana od 14. do 16. jula

Manifestacija “Dani Vajferta”, gradska manifestacija koja se svake godine održava u julu u Pančevu, ove godine biće održana od 14. do 16. jula saopšteno je iz Turističke organizacije grada Pančeva.

Namera organizatora manifestacije, Turističke organizacije grada Pančeva, je da se kroz promociju lika i dela uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali grada Pančeva Namera organizatora manifestacije, Turističke organizacije grada Pančeva, je da se kroz promociju lika i dela uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali grada Pančeva Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Manifestacija se održava pod sloganom “Mesto odakle je sve počelo”, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.

Namera organizatora manifestacije, Turističke organizacije grada Pančeva, je da se kroz promociju lika i dela uglednog Pančevca Đorđa Vajferta istaknu turistički, kulturno-umetnički i privredni potencijali grada Pančeva.

Prošle godine obeležen je veliki jubilej - 300 godina od pokretanja industrije i pivarstva na ovim prostorima, kada je davne 1722. godine na samoj obali Tamiša, u Pančevu pokrenuta prva pivara a ujedno i prvi industrijski objekat u ovom delu Evrope. 

Shodno tome Turistička organizacija grada Pančeva se ove godine potrudila da na najbolji mogući način predstavi sugrađanima kao i svim ostalim posetiocima ove manifestacije bogato kulturno-istorijsko i industrijsko nasleđe putem više nego zanimljivih programskih sadržaja, izložbi, predavanja a bogati uz propratni muzički program, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Detaljan program manifestacije Dani Vajferta biće saopšten najkasnije do 10. jula. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00