subota, 13. maj 2023.  08:06h
Pročitano 635 puta

Počele prijave za festival harmonike u Ivanovu „Zlatna dirka“

VI Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“ - Prva harmonika Vojvodine održaće se 25. i 26. juna u Ivanovu kod Pančeva. Prijave takmičara su otvorene i trajaće do 20. juna.

Prijave takmičara za ovogodišnji festival Zlatna dirka u Ivanovu su otvorene i trajaće do 20. juna Prijave takmičara za ovogodišnji festival Zlatna dirka u Ivanovu su otvorene i trajaće do 20. juna Pančevo MOJKraj/arhiva

 

Propozicije festivala i Obrazac za prijavu možete preuzeti na sajtu festivala: https://prvaharmonikavojvodine.com/propozicije

Marko Guran, direktor Doma kulture u Ivanovu kaže da je festival od prvog dana dobro prihvaćen od strane takmičara, jer žiri čine kvalitetni i renomirani umetnici.

To je i jedan od razloga zašto iz godine u godinu imamo veliki broj prijavljenih takmičara ne samo iz Srbije, već iz celog regiona. Zato smo morali da razmotrimo i neke promene u načinu rada žirija u okviru festivala, jer se pokazalo da je jedan dan malo za ovako veliki broj prijavljenih takmičara u svim kategorijama. Takmičarski deo i ove godine biće podeljen u dva dana, najavio je Marko Guran.

Festival „Prva harmonika Vojvodine“ je jedna od značajnih manifestacija koja promoviše Ivanovo i obogaćuje kulturnu i turističku ponudu ovog malog mesta. U selu živi nešto manje od 1.000 stanovnika, a u vreme festivala poseti ga više od četiri hiljada ljudi iz cele Srbije i iz regiona.

Organizator Festivala „Prva harmonika Vojvodine“ je Dom kulture u Ivanovu.

Sve informacije o festivalu i takmičarskim propozicijama zainteresovani mogu pročitati na sajtu festivala Prva harmonika Vojvodine https://prvaharmonikavojvodine.com/.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00