petak, 20. januar 2023.  10:42h
Pročitano 291 puta

Igra „Obaranje ruku, obaranje sa debla, navlačenje palice“ (VIDEO)

U osmoj epizodi tv serijala “Zaboravljene igre za decu i odrasle” obrađene su igre “Obaranje ruku, obaranje sa debla, navlačenje palice” koju su deca i odrasli rado igrali.

U osmoj epizodi tv serijala “Zaboravljene igre za decu i odrasle” obrađene su igre “Obaranje ruku, obaranje sa debla, navlačenje palice” koju su deca i odrasli rado igrali U osmoj epizodi tv serijala “Zaboravljene igre za decu i odrasle” obrađene su igre “Obaranje ruku, obaranje sa debla, navlačenje palice” koju su deca i odrasli rado igrali Vila produkcija

 

Dragi naši mališani i sugrađani, produkcija „Vila“ je i ove godine uz pomoć Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije realizovala tv serijal „Zaboravljene igre za decu i odrasle“. U deset epizoda pokazaćemo Vam neke tradicionalne dečje igre i igre za odrasle koje su se igrale, a mi smo pokušali da ih oživimo i prikažemo vama, kaže Branislav Vila iz produkcije „Vila“ iz Vršca. 

Na kraju svake emisije nalazi se po jedna koreografija KUD-a “Vinogradi” Gudurica koja ima odgovarajuću koleraciju sa igrom, jer članovi ovog folklornog društva, uglavnom meštani, nakon napornog rada u vinogradima nađu vremena da se opuste uz igru u prostorijama KUD-a, ili da upražnjavaju neke zaboravljene igre iz rodnog kraja što ih itekako zbližava. 

Zaključimo da se kroz ove igre za decu i odrasle može štošta naučiti. Pre svega, koliko je podneblje uticalo na prisutnost i održivost određene igre, njenog načina izvođenja i odrastanja generacija kroz određenu igru.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00