subota, 27. oktobar 2018.  18:50h
Pročitano 1032 puta

Atletski klub Dinamo ekipni prvak Srbije u krosu

Najbolji atletičari Srbije okupili su se u Pančevu, gradu domaćinu ekipnog i pojedinačnog prvenstva države u krosu. 

AK Dinamo iz Pančeva ekipni je prvak Srbije u krosu AK Dinamo iz Pančeva ekipni je prvak Srbije u krosu AK Dinamo

U konkurenciji 49 atletskih klubova istakla se ekipa Atletskog kluba ''Dinamo'' ubedljivim trijumfom i trećom titulom ekipnog prvaka Srbije u krosu u svojoj istoriji.

U pojedinačnoj konkurenciji jedinu medalju Pančevu donela je mlađa pionirka Marija Mrkela u trci na 1.000 m, i to srebrnu.  

 

IMG 4ee80a31a17b15fba42515ca8da15397 V

 

Bila je to najmasovnija trka dana, Marija Mrkela se sjajno borila i još jednom pokazala da je velika nada srpske atletike.

U ekipnoj konkrenciji pregršt medalja za Dinamovce. Titulu su osvojile mlađe juniorke, juniorke i mlađe seniorke, seniorke su bile druge, treće mesto osvojili su seniori, mlađi seniori, stariji juniori i mlađe pionirke. 

Posle tri godine pehar ekipnog kros šampiona je ponovo u Pančevu, što je i bio glavni cilj kluba ove sezone. Iza Dinama su ostale ekipe AŠK iz Šapca i Vojvodine iz Novog Sada.  

Sezona se bliži kraju i već sada se može reći da je atletski klub ''Dinamo'' godinu završio kao šesti klub u Srbiji, rangiran od strane Atletskog saveza. Premašena je i cifra od 30.000 bodova, što je novi klupski rekord.

Na kraju, AK Dinamo želi da se zahvali svim svojim atletičarima koji su predstavljali klub na ovom takmičenju, i bili deo velikog uspeha.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00