nedelja, 9. septembar 2018.  09:12h
Pročitano 3518 puta

Još jedan trofej u vitrinama Ragbi kluba Borac

Pioniri Ragbi kluba Borac iz Starčeva osvojili su prvo mesto na 6. Međunarodnom turniru „Boško Strugar“ u subotu, 8. septembra u Beogradu.

Takmičari Ragbi kluba Borac iz Starčeva Takmičari Ragbi kluba Borac iz Starčeva RK Borac

Na turniru su učestvovale pionirske selekcije RK Čelik - Zenica, BRK Crvena Zvezda, RK Borac - Starčevo i domaćina RK Pobednik.

Starčevački ragbisti su turnir završili bez poraza. Na otvaranju turnira odigrali su nerešeno 10-10 sa ekipom Čelika iz Zenice, u drugom meču su savladali Crvenu zvezdu sa 5 - 0, a u meču koji je odlučivao osvajača turnira posle preokreta savladan je domaćin sa 15 - 5.

Neposredno po završetku turnira Marija Stojšić, igračica Borca je izjavila da je ponosna na svoje drugare i sebe.

Ponosna sam jer smo pre svega pokazali karakter u poslednjoj utakmici, iako smo na poluvremenu gubili sa 5-0, na kraju smo pobedili i nosimo pehar kući, kazala je Marija Stojšić.

0 ragbi borac starc

 

Igor Tomašić, trener RK Borac je rekao da iako su po građi njegovi igrači najsitniji, to im nije smetalo da osvoje turnir, jer se vidi da su kondiciono najbolje spremni. 

Ovog leta smo prvi put odradili kompletne pripreme na Divčibarama, zahvaljujući Sportskom savezu Pančeva, i to je dalo rezultate. Posle prošlonedeljnog osvajanja Prvenstva Vojvodine sada smo osvojili i ovaj prestižni turnir. Sledeće takmičenje koje nas očekuje je prvi od tri turnira Prvenstva Srbije, kazao je Tomašić.

Najnoviji rezultati potvrđuju da Starčevo polako postaje centar ragbija u Vojvodini.

Autor:  RK Borac
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00