sreda, 22. avgust 2018.  21:06h
Pročitano 2220 puta

Predstavnici Pančeva u Splitu na velikom finalu Sportskih igara mladih

Više od 30 članova broji delegacija iz Pančeva koja trenutno, sa još više od 1.000 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, boravi u Splitu na velikom međunarodnom finalu manifestacije Sportske igre mladih.

Delegacija iz Pančeva pred polazak na takmičenje u Split Delegacija iz Pančeva pred polazak na takmičenje u Split SIM Srbija

Ova manifestacija koja slavi drugarstvo, fer-plej i zdrav život traje od 20. do 25. avgusta.

Mlade rukometašice iz Kačareva, fudbaleri iz OŠ „Dositej Obradović” iz Omoljice i šahisti iz kluba „Aljehin” predstavljaju Pančevo na najvećoj manifestaciji za decu i omladinu na ovim prostorima.

Nakon napetih državnih finala u Splitu, Beogradu i Sarajevu sve je spremno za veliku međunarodnu završnicu. Deca su u Split stigla u ponedeljak, 20. avgusta, a takmičenja su zakazana za četvrtak i petak, 23. i 24. avgust. Do tada su na programu druženje, zabava i uživanje u novim poznanstvima i prelepim splitskim plažama i znamenitostima.

Takmičenja se odigravaju na terenima širom Splita. Zanimljivo je da se mečevi malog fudbala, igre između dve vatre i rukometa igraju u čuvenoj hali „Gripe”, dobro poznatoj starijoj javnosti širom Balkana.

Osnovci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije u četvrtak i petak će se takmičiti u deset sportskih disciplina: mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah. Srpska ekspedicija u Splitu broji više od 300 takmičara iz čak 38 gradova i opština.

Kruna ovogodišnjeg finala očekuje se po završetku svih nadmetanja, u petak, 24. avgusta, od 19.30 sati, kada će se, povodom zatvaranja 22. Sportskih igara mladih, na Rivi održati zabavno - sportski spektakl uz veliki vatromet i uz prisustvo više od 1.000 učesnika, sponzora i prijatelja manifestacije, visokih hrvatskih zvaničnika, kao i stanovnika i posetilaca Splita i okoline.

Takmičenje se u Hrvatskoj realizuje već 22 godine, u Bosni i Hercegovini osam, a u Srbiji manifestacija ove godine proslavlja svoj peti rođendan.

 

20180822 083651

 

Pančevci su plasman u poslednju etapu najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi, priznatu od Međunarodnog olimpijskog komiteta, izborili najpre na gradskim kvalifikacijama, 8. juna u Pančevu, gde ih je sa tribina podržao i gradonačelnik Saša Pavlov, a potom i na državnom finalu SIM Srbije, održanom od 23. do 29. jula, na terenima na Adi Ciganliji u Beogradu.

Tom prilikom je u šahovskom nadmetanju mališana rođenih 2007. godine i mlađih Marko Forđarini osvojio najsjajnije odličje, dok se u ženskoj konkurenciji Anja Radmanović okitila srebrnom medaljom.

Manifestacija Sportske igre mladih Srbije trajala je 97 dana, a na igrama i turnirima učestvovalo je 70.580 takmičara. Državno prvenstvo iznedrilo je 2.880 finalista, a podeljeno je čak 4.360 medalja i diploma. Zanimljivo je da je u aktivnostima SIM učestvovalo 1.650 sportskih stručnjaka i ostalih predstavnika službenog osoblja.

Sa našim šahistima u Splitu su i rukometašice iz Kačareva: Aleksandra Šarac, Anastasija Grgovski, Nađa Vuković, Ivona Veličkovski, Ivana Dukić, Vladana Kuzmanović, Sofija Lazović, Sunčica Čučak, Katarina Kepčija i Anđela Božić na čelu sa Vanjom Vuković. 

Ove talentovane devojčice su tokom kvalifikacija nadvisile ekipe iz Mokrina i Zaječara, u polufinalu su bile bolje od beogradskog tima, a u finalu su savladale sastav iz Prijepolja.

Dečaci iz OŠ „Dositej Obradović” iz Omoljice plasirali su se na SIM zahvaljujući osvojenim prvim mestima na Malim olimpijskim igrama u Novom Sadu i na Republičkom prvenstvu. Tim fudbalera koji predstavlja Pančevo u Hrvatskoj čine: Rade Marković, Dušan Perić, Mihajlo Tajdić, Lazar Milenković, Stefan Popović, Mihajlo Jokić, Nikola Savić, Jovan Nakarada, Lazar Đurić, Filip Čisar, Mateja Nedeljković i Tadija Stojić.

Završni mečevi u rukometu i malom fudbalu igraće se u četvrtak, 23. avgusta, dok su dueli u šahu na pogramu u petak.

Autor:  PR saopštenje
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00