ponedeljak, 6. avgust 2018.  21:19h
Pročitano 1789 puta

Održan deveti Međunarodni ragbi turnir u Starčevu

Starčevo je u nedelju, 5. avgusta bilo domaćin devetog Međunarodnog ragbi turnira u okviru kojeg je upriličeno i obeležavanje 40 godina ragbija u tom mestu.

Starčevo je u nedelju, 5. avgusta bilo domaćin devetog Međunarodnog ragbi turnira Starčevo je u nedelju, 5. avgusta bilo domaćin devetog Međunarodnog ragbi turnira RK Borac

Do sada najmasovniji turnir u Starčevu uveličali su gosti iz Bosne i Hercegovine, Italije, Norveške i Nemačke, kao i generalni sekretar Evropske veteranske ragbi asocijacije (EVRA) Marko Protega.

Aca Kostić koordinator veterana RK Borac smatra da su starčevački ragbisti celokupnom organizacijom podigli lestvicu na jedan viši nivo i samim tim postavili standarde za ovakve manifestacije.

Veterani Borca sledeće okupljanje imaće za Grožđebal u Vršcu, a do kraja godine je predviđeno još i učešće na turniru veterana u Beogradu, najavio je Kostić.

Igor Tomašić, trener pionira RK Borac nam je rekao da je ovo bila veličanstvena proslava 40 godina ragbija u Starčevu.

Turnir su otvorile dve ekipe Borca - ona koja je tek zakoračila na travnati teren, zajednička ekipa pioniri i petlići, i veterana koji su 1978. godine činili prvi sastav Borca. Iako je iskustvo bilo na strani sedih glava, pobedu je odnela ekipa dečaka i devojčica uz dobranu pomoć veterana. Na turniru je odigrano 7 utakmica i mnogobrojna publika uživala je u igri sa jajolikom loptom, kazao je Tomašić.

Marko Protega generalni sekretar EVRA koji je došao iz Nemačke specijalno za ovaj turnir nije krio svoje oduševljenje.

Na prostoru bivše Jugoslavije ovo je definitivno najveći događaj u našem sportu, bilo je pravo zadovoljstvo gledati utakmice i videti stare prijatelje. Potrudiću se da ova manifestacija postane deo EVRA porodice, a daću sve od sebe da na 10 jubilarnom turniru budu prisutno i svih 16 ekipa iz cele Evrope i da manifestacija traje dva dana, kazao je Protega.

Predsednik RK Vukovi iz Zenice Andrija Petrović je turnir u Starčevu ocenio kao neverovatan događaj.

Presretan sam što sam deo ove velike ragbi familije koja se svakim danom širi. Domaćini iz Starčeva su se potrudili da nam izađu u susret u svakom pogledu i neizmerno im hvala na tome. Takođe su nam postavili domaći zadatak za susrete koje mi planiramo da organizujemo, rekao je Petrović.

 

0 ragbi starcevo 5 avgu

 

Po završetku turnira odigrano je takozvano "treće poluvreme" gde je 150 učesnika uživalo u višečasovnom druženju i evociranju uspomena iz "onih vremena". Radivoje Tasković kao predsednik kluba uručio je zahvalnice i pehare svim učesnicima turnira, kao i predstavnicima Ragbi saveza Srbije, Ragbi saveza Vojvodine i Sportskog saveza Pančeva, a najveće ovacije i priznanja su dobili članovi Borca koji su nastupili 1978. godine.

Generalni sekretar RSS Stevan Ilijašević uručio je posebno priznanje RK Borac za 40 godina rada i razvijanja ragbi sporta.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/RK Borac
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00