ponedeljak, 25. jun 2018.  21:34h
Pročitano 1027 puta

Pančevci na Internacionalnom bench press kupu u Leskovcu

U Leskovcu je 23. juna održano prestižno internacionalno takmičenje u disciplini bench press, na kojoj su nastupili i takmičari iz Pančeva.

U ukupnom plasmanu klub Dinamo zauzeo je drugo mesto na takmičenju u Leskovcu U ukupnom plasmanu klub Dinamo zauzeo je drugo mesto na takmičenju u Leskovcu KDT Dinamo

Organizator ovog takmičenja po deveti put bio je powerlifting & bodybuilding klub XL iz Leskovca uz pokroviteljstvom Powerlifting saveza Srbije. 

Takmičenje se održalo u ugostiteljskom objektu Bella Nella gde je bilo prisutno više od 80 takmičara i mnoštvo publike koja je pomno posmatrala najjače bench press takmičare koji su nastupali tog dana. 

Za Klub dizača tegova Dinamo iz Pančeva nastupili su Aleksa Jović, Ivan Sekulić, Branimir Babin, Aleksandar Kolocka, Novak Filipović i Strahinja Šiškov. 

Iako i dalje kadet Aleksa Jović uspeo je da se domogne zlata u seniorskoj konkenciji gde je sa 58 kg savladao 90 kg u svom finalnom pokušaju. 

Branimir Babin podigao je 120 kg i osvojio srebrnu medalju u kategoriji seniora do 66 kg telesne težine.  

Ivan Sekulić, kadet, pobedio je u svojoj uzrastnoj konkurenciji takmičara do 74 kg telesne težine pri čemu je savladao 97,5 kg u disciplini benč press. 

U istoj kategoriji kod seiniora ubedljivu pobedu sa savladanih 147,5 kg odneo je Aleksandar Kolocka inače nacionalni rekorder u ovoj disciplini. 

Novak Filipović savladavši 162,5 kg domogao se srebrne medalje u kategoriji seniora do 93 kg telesne težine koja je po mišljenju mnogih bila najjača kategorija. 

Strahinja Šiškov u konkurenciji kadeta do 120 kg osvojio je zlatnu medalju i dva puta za redom oborio kadetski rekord Srbije u bench press-u. 

U ukupnom plasmanu klub Dinamo zauzeo je drugo mesto. Takmičare je predvodio predsednik kluba Filip Vlajić koji je na ovom takmičenju po prvi put imao ulogu sudije. 

Dizači Dinama spremaju se za jesenju sezonu gde ih očekuje KUP Srbije u powerliftingu, Balkansko prvenstvo u powerliftingu i Prvenstvo Srbije u bench press-u.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00