subota, 9. jun 2018.  08:03h
Pročitano 2228 puta

U Pančevu održane Sportske igre mladih

Sportske igre mladih (SIM) za Srbiju održane su u Pančevu, pred punim tribinama SC "Mladost".

Sportske igre mladih 8. juna održane su u Pančevu Sportske igre mladih 8. juna održane su u Pančevu SIM

Najveći aplauz dobili su učenici OŠ "Dositej Obradović" iz Omoljice, pobednici ovogodišnjih Malih olimpijskih igara.

Predvođeni kapitenom Radetom Markovićem, koji je nosio baklju, zajedno su ušli na teren, a dočekali su ih predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, karate šampion i predsednik lokalnog Sportskog saveza Slobodan Bitević i drugi.

Ivana Jovanović je rekla da sa posebnim emocijama dolazi u Pančevo. 

Presrećna sam kada vas vidim ovako razdragane i u ovoliko velikom broju. Hvala i predstavnicima lokalne samouprave koji su podržali realizaciju našeg projekta, svim našim sportskih prijateljima i nastavnicima. Sportske igre mladih se vole u Pančevu, ali i u gradovima Srbije. Idemo dalje, a jedva čekamo da se sa svim mališanima koji su obezbedili plasman na državno finale u Beogradu, zajedno družimo i radujemo u julu, istakla je Jovanović. 

Ona je gradonačelniku Pavlovu uručila zlatnu medalju za doprinos u podršci sporta i promocije Igara. 

Ivana je rodom iz Pančeva i ja to negde doživljavam kao obavezu svih nas Pančevaca, da ovaj grad učinimo popularnijim i lepšim, pogotovo za decu koja su naša budućnost. Sam naziv manifestacije govori da su deca ovde pre svega da se igraju, uz igre se rađa solidarnost, razumevanje i ljubav. I iz svega toga rađa se alternativa negativnim pojavama koje danas imamo na nekim sportskim borilištima, rekao je Pavlov.

Slobodan Bitević, osvajač mnogobrojnih svetskih i evropskih medalja za Srbiju u karateu, uručio je poklon sliku Ivani Jovanović. Istakao je da je Pančevo grad sporta i da se nada da će puno ekipa iz ovog grada obezbediti plasman na regionalno finale, koje je na programu u Splitu od 20. do 26. avgusta.

 

0 pune tribine

 

Četvrti put su ove igre održane u Pančevu i ovo je najmasovnije takmičenje u Pančevu. Tribine su bile pune, a za devet sportskih disciplina bilo je prijavljeno 1.000 učesnika.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/SIM
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00