četvrtak, 21. septembar 2017.  08:16h
Pročitano 1827 puta

Manifestacija “Dani avanture” 30. septembra i 1. oktobra u Pančevu

Četvrtu godinu za redom u Pančevu, u parku Barutana održaće se sada već tradicionalni “Dani avanture”, koju organizuje Planinarsko-ekološki klub “Soko” uz podršku Turističke organizacije grada Pančeva. 

Namera manifestacije je da na najbolji način predstavi potencijale Pančeva u oblasti aktivnog turizma, da promoviše zdrave stilove života i avanturistički turizam. 

Uvodni program održaće se u Narodnoj bašti, u petak, 29. septembra od 16 do 18 časova kada će se organizovati avantura poligon za decu.

Centralni događaj biće organizovan u subotu i nedelju (30.9. i 1.10.).

Program manifestacije "Dani avanture"

Subota, 30.9.

9-19 časova u Parku Barutana, na veštačkoj steni, održaće se Državno prvenstvo u sportskom penjanju, u disciplinama težinsko i brzinsko. To će ujedno biti prvi put u našoj zemlji da se u brzinskom takmičenju koristi sistem merenja vremena po svetskim standardima. Tog dana Pančevo će ugostiti najbolje penjače iz cele Srbije. Sportsko penjanje je proglašeno za novi olimpijski sport, a premijeru će imati na olimpijskim igrama u Tokiju, 2020. godine. 

Nedelja, 1.10.

11-17 časova, park Barutana
Brojna udruženja i klubovi, na mnogobrojnim poligonima predstaviće svoje aktivnosti, u kojima će moći da učestvuju svi posetioci. Sportsko penjanje, spuštanje niz koturaču (zip lajn), izviđački poligoni i veštine, gađanje savremenim i tradicionalnim lukom, orijentiring, air soft, sokolarstvo... su neke od veština koje će biti besplatno predstavljene posetiocima. 

Tog dana prvi put će biti pušten i novi zip lajn u parku Barutana u dužini od 50 metara. 

Program se završava u 17 časova

 

0 dani avanture druga

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00