sreda, 7. jun 2017.  10:31h
Pročitano 2063 puta

Sportske igre mladih i ove godine u Pančevu

U Pančevu će u ponedeljak, 12. juna, od 9 sati na Sportskom centru „Mladost“ na Misi, biti organizovane Sportske igre mladih.

U Pančevu će u ponedeljak, 12. juna, biti od 9 sati na Sportskom centru „Mladost“ na Misi, biti organizovane Sportske igre mladih U Pančevu će u ponedeljak, 12. juna, biti od 9 sati na Sportskom centru „Mladost“ na Misi, biti organizovane Sportske igre mladih Sportske igre mladih Promo

Manifestacija okuplja decu od 6 do 14 godina u devet sportskih disciplina, a najveće interesovanje je za igru „Između dve vatre“ u kojoj učestvuju deca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Učešće na manifestaciji je besplatno za decu i organizatori očekuju rekordan broj učesnika u šahu, stonom tenisu, odbojci, odbojci na pesku, igri između dve vatre, tenisu, malom fudbalu, rukometu i uličnoj košarci.

Paljenje olimpijske baklje biće organizovano u 9 sati u ponedeljak, 12. juna, čime će sportske igre u Pančevu i zvanično biti otvorene.

Grad Pančevo i ove godine podržava ovu sportsku manifestaciju.

Zainteresovani za učešće mogu se prijaviti online putem sajta na linku: http://www.igremladih.co.rs/bs/takmicenje/prijava

ili kod svojih trenera u sportskim klubovima.

Sportske igre mladih održane su po prvi put 1996. godine sa glavnim ciljem da omoguće osnovcima i srednjoškolcima učešće u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom leta. 

Deci i mladima širom Srbije pruža se mogućnost da potpuno besplatno učestvuju na takmičenjima u 10 sportova. Najuspešnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno letnje putovanje na međunarodno finale u Splitu. Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju "Živimo život bez droge, jer droga oduzima život".

Igre su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svetske fudbalske federacije. 

Sportske igre mladih promovišu način života koji se temelji na razumevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-play-u kao alternativama negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektuju na najmlađu populaciju.

Iz godine u godinu odaziv dece je sve veći, a kvalitet organizacije je dosegao najviši nivo. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/I.K.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00