ponedeljak, 8. maj 2017.  20:22h
Pročitano 1623 puta

Pančevcima najviše zlatnih medalja na Otvorenom prvenstvu Srbije u „benč presu“

U Bačkom Petrovcu, u nedelju, 7. maja održano je tradicionalno „bench press“ takmičenje Serbian open.

Klub Spartans je ekipno bio najbolji klub i osvojio je najviše zlatnih medalja, a i takmičari KDT Dinamo osvojili su zlatne medalje u svojim kategorijama Klub Spartans je ekipno bio najbolji klub i osvojio je najviše zlatnih medalja, a i takmičari KDT Dinamo osvojili su zlatne medalje u svojim kategorijama KDT Dinamo

Grad Bački Petrovac je već dugi niz godina domaćin ovog takmičenja, a po rečima čelnih ljudi Saveza i takmičara do sada je bio zabeležen najveći broj učesnika.

Grad Pančevo predstavljali su članovi dizačkog kluba „Dinamo“ i Sportskog kluba „Spartans“.

Takmičarka „Dinama“ Kristina Cvjetićanin osvojila je zlatnu medalju u kategoriji devojaka do 63 kg telesne težine. U kategoriji seniora sa opremom do 74 kg za „Dinamo“ nastupio je Filip Vlajić koji je takođe osvojio zlatnu medalju.

Za Sportski klub „Spartans“ učestvovali su Branimir Babin, Aleksandar Kolocka, Ivan Sekulić, Aleksandar Živković, Nenad Milosavljević, braća Stefan i Denis Mirković i Novak Filipović.

Zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji bez opreme osvojili su Branimir Babin, Aleksandar Kolocka i Denis Mirković. 

Drugo mesto zauzeli su Ivan Sekulić i Nenad Milosavljavić kao juniori i Novak Filipović kao senior. 

Na takmičenju je oboreno i nekoliko državnih rekorda. Pančevački takmičari su imali problema sa skidanjem kilaže za kategorije. Najkritičniji je bio Branimir Babin koji je mukotrpnim radom uspeo da spusti telesnu težinu na svega 59 kg i da obori državni seniorski rekord u kategoriji bez i sa opremom. Stefan Mirković oborio je kadetski rekord u bench press-u u svojoj telesnoj kategoriji. Pored Babina, u kategoriji sa opremom nastupili su Novak Filipović i Aleksandar Živković. Novak je pobedio u seniorskoj konkurenciji dok je Živković bio drugi. 

Klub Spartans je ekipno bio najbolji klub i osvojio je najviše zlatnih medalja. 

Pored Otvorenog prvenstva Srbije održalo se i Prvenstvo Vojvodine. Zlatne medalje osvojili su braća Stefan i Denis Mirković, Branimir Babin, Aleksandar Kolocka i Novak Filipović.

Pančevci nastavljaju sa pripremama za glavno takmičenje prvog dela sezone. U pitanju je Prvenstvo Balkana koje će se održati 27. i 28. maja u Petrovcu na Mlavi. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/F.V.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00