ponedeljak, 3. jun 2024.  15:07h
Pročitano 301 puta

AK Dinamo: Sanja Marić dvostruka vicešampionka Srbije

Atletičarka pančevačkog Dinama Sanja Marić postala je dvostruka vicešampionka Srbije nakon što je osvojila drugo mesta u trkama na 3.000 i 5.000 metara u finalu seniorskog Kupa Srbije održanog minulog vikenda u Kraljevu.

AK Dinamo: Sanja Marić dvostruka vicešampionka Srbije AK Dinamo, Pančevo

 

Učestvovale su sve najbolje atletske ekipe Srbije a među njima je bio i atletski klub „Dinamo“ Pančevo u ženskoj konkurenciji. 

„Takmičenje je bilo dvodnevno sa punim Olimpijskim programom. Nažalost morali smo desetkovani da nastupimo na ovom takmičenju zbog povreda, studentskih obaveza, ali i finansijskih razloga jer jednostavno nismo u mogućnosti da izađemo sa celom ekipom“, kaže trener Cvetkoski.

Sanja Marić je dvostruka vicešampionka Srbije na 3000m i 5000m. 

„Ponovo je u jednoj taktičkoj trci uspela sa lakoćom da osvoji srebrnu medalju. Njeni sve bolji rezultati pokazuju da je trenutno jedna od najboljih dugoprugašica u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u Srbiji“, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Medalju je osvojila i Dunja Atanacković u trci na 5000m i to bronzanu.

AK „Dinamo“ je u konačnom zbiru osvojio šesto mesto u Srbiji u konkurenciji svih relevantnih srpskih klubova. Za ovaj podvig svoj doprinos u više disciplina dale su devojke Sanja Marić, Dunja Atanacković, Vanja Mičević i Tamara Blanuša. 

„Sve takmičarke su dale poslednje atome snage ali su se ravnopravno borile sa najboljim klubovima Srbije“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15