nedelja, 2. jun 2024.  11:49h
Pročitano 412 puta

AK Dinamo Pančevo: Sanja Marić vicešampion Srbije na 5.000 metara

Atletičarka Dinama iz Pančeva, Sanja Marić, postala je vicešampion Srbije na 5.000 metara nakon što je 1. juna lako istrčala finale Kupa Srbije za seniore na stadionu u Kraljevu.

Takmičari AK Dinamo Pančevo na finalu Kupa za seniore u Kraljevu Takmičari AK Dinamo Pančevo na finalu Kupa za seniore u Kraljevu AK Dinamo, Pančevo

 

Najveći uspeh za pančevačku atletiku ostvarila je atletičarka „Dinama“ Sanja Marić koja je sa lakoćom istrčala trku i osvojila ubedljivo drugo mesto mesto iza naše najbolje dugoprugašice svih vremena Olivere Jeftić. 

„Sanja Marić je još uvek juniorka i imponovala je lakoća u njenom trčanju. Pokazala je da je trenutno među najboljim srpskim juniorskim dugoprugašicama, jer je već u nedelju čeka druga finalna trka u kojoj očekujemo takođe najviši plasman za medalju ali i lični rekord. Sanja Marić je već sada pokazala da je daleko najbolja pančevačka atletičarka na srednjim i dužim stazama gotovo bez ikoga ko može u tim disciplinama da joj bude konkurentan“, kaže njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Još jednu medalju za AK „Dinamo“ Pančevo osvojila je Dunja Atanacković i to bronzanu.

„Ona je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila bronzanu medalju na 5000 m sa novim ličnim rekordom od 21:50 min. Za Dunju smo i ranije govorili da je perspektivna i sa sve boljim rezultatima. Ona je mlađa juniorka ali pored Sanje Marić je najbolja pančevačka atletičarka na dužim distancama“, kaže Cvetkoski.

Vredne bodove osvojila je i Vanja Mičević istrčavši lični rekord na 5000 m. 

U ukupnom plasmanu posle prvog takmičarskog dana AK „Dinamo“ Pančevo je trenutno peti klub u Srbiji u ženskoj konkurenciji. 

„Mnogo nam fali nekoliko naših atletičarki koje su trenutno povređene ili su izostale zbog studentskih obaveza. Ali i desetkovani idemo na najviši plasman na Finalu Kupa Srbije za seniore“, zaključuje trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15