nedelja, 2. jun 2024.  08:32h
Pročitano 345 puta

Atletika: Ksenija Mrkela šampionka Vojvodine na 800 metara

Ksenija Mrkela iz Pančeva, članica AK Dinamo, postala je šampionka Vojvodine u trci na 800 metara na Prvenstvu Vojvodine za pionire održanom 1. juna na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici.

Nikola Perišić i Ksenija Mrkela Nikola Perišić i Ksenija Mrkela AK Dinamo, Pančevo

 

„Najveći uspeh za pančevačku atletiku ostvarila je Ksenija Mrkela koja je ubedljivo pobedila u trci na 800m. Konkurencija ista kao prošlog vikenda na Prvenstvu Srbije za pionire u Kraljevu. I to nesretno saplitanje, pad i nemogućnost da na sportski način dokaže da je najbolja u Srbiji dalo je snagu Kseniji da od početka trke krene napred i ubedljivo osvoji zlatnu medalju. Istrčala je trku za čak dve sekunde bolje od pobednice te nesretne trke koju ne možemo prežaliti. Ima Ksenija Mrkela još nekoliko prilika da ponovo pokaže da je superiorna u Srbiji u trčanju na 800m kao zvanična rekorderka Srbije. Posle samo dvadesetak minuta Ksenija je trčala i 300m. Konkurencija kompletna sa Prvenstva Srbije za pionire ali Ksenija osvaja treće mesto i bronzanu medalju. Vidno umorna od trke na 800m izašla je na ,,megdan“ odmornim devojkama kojima je to bila jedina disciplina. Ksenija je imala snage ,,samo“ za treće mesto. To je bio dogovor da bude kao jači trening, jer je već u najskorije vreme čekaju još nekoliko izuzetno važnih takmičenja na kojim kao uvek idemo na najviši plasman“, kaže njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Treću medalju za AK „Dinamo“ Pančevo osvojio je Novak Perišić. 

„Novak je osvojio srebrnu medalju u trci na 800m. Vodio je trku do poslednjih dvadesetak metara ali je tada u finiš trci ipak ostao bez zlatne medalje. Novaku je glavna disciplina 2000m u kojoj bi sa sigurnošću osvojio zlatnu medalju, ali smo se ipak odlučili za kraću trku jer je konkurencija na 800m bila mnogo jača. Sa tri osvojene medalje smo ubedljivo najuspešniji pančevački klub“, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15