nedelja, 12. maj 2024.  18:41h
Pročitano 271 puta

AK Dinamo: Dve pobede Ksenije Mrkela

Počela je atletska sezona na otvorenim terenima, a atletičari Dinama iz Pančeva beleže odlične rezultate. Prvo takmičenje bilo je Regionalno školsko prvenstvo u atletici za osnovne i srednje škole u Novom Sadu 10. maja.

Trener Ljupčo Cvetkoski i atletičari Ksenija Mrkela, Jana Grujić i Danilo Jovanov Trener Ljupčo Cvetkoski i atletičari Ksenija Mrkela, Jana Grujić i Danilo Jovanov AK Dinamo, Pančevo

 

Atletski klub „Dinamo“ imao je oko 30-ak predstavnika na ovom takmičenju a osvojeno je puno odličja. Pošto je ovo kvalifikaciono takmičenje a tek sledi finale na Olimpijskim igrama za osnovne i srednje škole u Novom Sadu krajem maja o tim rezultatima ćemo vas obavestiti na kraju ciklusa. 

Prvo atletsko klubsko takmičenje bilo je Otvoreno prvenstvo Beograda za pionire u subotu 11. maja na stadionu Vojne akademije. 

Ksenija Mrkela je nastupila u trci na 300m i zabeležila pobedu u konkurenciji od oko 60 takmičara. 

„Rezultat od 42,68 je sasvim korektan za početak sezone. Video se mali umor od prethodnog dana gde je Ksenija trčala 600m i ostvarila takođe pobedu rezultatom 1:38. Polako podižemo formu za ona najvažnija takmičenja koja će ubrzo doći. Ksenija ovakvim rezultatima opravdava sredstva sponzora koji je stao iza nje i njenih rezultata. Ona je još uvek mlada i jedna od najperspektivnijih atletičarki Srbije i po disciplinama se vidi da nismo otišli u usku specijalizaciju već je testiramo na širokom dijapazonu disciplina. Pravi sportski stručnjaci razumeju o čemu pričamo. Sada je najvažnije da ona pokazuje veliki potencijal u svim tim disciplinama a o najkvalitetnijoj disciplini odlučićemo tek za 2 do 3 godine. Ne jurimo broj medalja kao mnogi i to nam je u drugom planu, njene mogućnosti su velike i ako zajednički ceo tim koji je oko nje pronađe najkvalitetniju disciplinu Kseniji se smeši svetla budućnost“, kaže njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Na takmičenju je nastupio i Danilo Jovanov u bacanju kugle. Osvojio je 4. mesto sa novim ličnim rekordom od 10,25m. Njegova glavna disciplina je bacanje diska ali je na ovom takmičenju nije bilo. On je još jedan atletičar od kojeg u narednom periodu očekujemo visoke plasmane na prvenstvima Srbije.

Na 300m je nastupila Jana Grujić i pobedila je u svojoj grupi rezultatom 48 sekundi. Jana Grujić je standardna članica Dinamove pionirske štafete koja će nastupiti na prvenstvu Srbije za pionire.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00