ponedeljak, 12. februar 2024.  21:45h
Pročitano 382 puta

Atletičari Dinama Ksenija Mrkela i Novak Perišić osvojili medalje na Prvenstvu Beograda

Atletičari Dinama iz Pančeva Ksenija Mrkela i Novak Perišić osvojili su bronzane medalje na Otvorenom prvenstvu Beograda za pionire.

Novak Perišić, Ksenija Mrkela i trener Ljupčo Cvetkoski Novak Perišić, Ksenija Mrkela i trener Ljupčo Cvetkoski AK Dinamo, Pančevo

 

Poslednja provera pred pionirsko prvenstvo Srbije u dvorani iskorišćena je na takmičenju pod nazivom „Otvoreno prvenstvo Beograda za pionire“. Takmičenje je održano u atletskoj dvorani u Beogradu. AK „Dinamo“ Pančevo imao je šest takmičara a ostvareno je pet ličnih rekorda i osvojene su dve medalje. 

Najbolja i najtalentovanija pančevačka atletičarka Ksenija Mrkela nastupila je u dve trkačke discipline a to su 800m i 300m. 

Na 800m nije imala najuspešniji nastup i video se umor kod Ksenije od velikog broja  izuzetno jakih trka. Od početka se mučila i jednostavno nije bila spremna da pokaže svoju superiornost. Posle male pauze trka na 300m i sasvim druga situacija. Osvojila je treće mesto ali je rezultat fenomenalan, lični rekord 41,99 i to posle teškog nastupa na 800m. Malo je snage zafalilo u finišu i deseti delovi sekunke su je delili od zlatne medalje. Kao što uvek govorim Ksenija najbolje pokaže kada je potrebno pa će tako biti i za dve nedelje na Prvenstvu Srbije za pionire, kaže njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Druga medalja, takođe bronzana, je osvojena na 2000m a osvojio je Novak Perišić istrčavši trku sa novim ličnim rekordom od 6:23,00. 

Novak Perišić je novo ime AK „Dinamo“ i jedna od glavnih uzdanica za osvajanje medalje na predstojećem prvensvu Srbije za pionire. To je još jedan pokazatelj odlične saradnje  obrazovanih trenera profesora fizičkog vaspitanja i taj projekat će dati vrhunski rezultat. Novaka je do skoro trenirao prof. Marjan Lukić a poslednjih gotovo dva meseca radi sa prof. Ljupčom Cvetkoski, u školi nesebično pomaže prof. Saška Mimić. Sa ovakvim timom obrazovanih ljudi rezultat je neizbežan.

Odličan nastup imao je Danilo Jovanov u bacanju kugle koji je ličnim rekordom 9,85 osvojio četvrto mesto. Jana Grujić je istrčala lični rekord na 300m 47,40. 

Posle dužeg vremena na takmičenju se pojavila još jedna perspektivna atletičarka AK „Dinamo“ Selena Kajević. 

Nastupila je u trci na 800m ali se videlo po njenom nastupu da je prvo povreda pa posle bolest ostavilo veliki trag na njenu formu. Ja kao njen trener u potpunosti je podržavam i verujem da će se Selena brzo vratiti u željenu formu, naveo je u svom izveštaju za medije prof. Ljupčo Cvetkoski. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00