ponedeljak, 1. januar 2024.  11:03h
Pročitano 413 puta

Atletičarka iz Pančeva Ksenija Mrkela nova rekorderka Srbije

Atletičarka iz Pančeva, Ksenija Mrkela, članica AK Dinamo, postavila je novi rekord Srbije za mlađe pionirke na poslednjem mitingu u 2023. godini, održanom 31. decembra u Beogradu.

Trener Ljupčo Cvetkoski i atletičarka Ksenija Mrkela Trener Ljupčo Cvetkoski i atletičarka Ksenija Mrkela AK Dinamo, Pančevo

 

U pitanju je bio veliki međunarodni miting u organizaciji AK „Crvena Zvezda“ u atletskoj dvorani u Beogradu.

AK „Dinamo“ Pančevo sa svojom najmlađom perjanicom kluba Ksenijom Mrkelom uzeo je učešće u trci na 800m ponovo u konkurenciji starijih pionirki, a ovog puta prvo mesto, zlatna medalja i novi rekord Srbije za mlađe pionirke koji ima naziv „Najbolji rezultat u istoriji atletike za mlađe pionire“. 

Desilo se ono što je moralo da se desi. Ksenija Mrkela je samo pobeđivala i pobeđivala ali da bi rekli da je najperspektivnija pionirka u Srbiji morala je to da dokaže rekordom Srbije i dokazala je! Mogla je da istrči i rekord na 200m, jer je i u toj disciplini neprikosnovena, ali smo se odlučili samo za 800m. U petak, 29. decembra su završene zajedničke pripreme sa renomiranim klubovima iz Vojvodine. Naporno se radilo, ali su pripreme uspešno završene. U trci se primetilo da Ksenija nema svežinu, ali je ipak njen karakter, borbenost jači od svega tako da niti u jednom trenutku nismo sumnjali da će Ksenija oboriti rekord Srbije, rekao je prof. dr Ljupčo Cvetkoski.

AK „Dinamo“ Pančevo je jedan od najstarijih klubova u Pančevu, podseća prof. dr Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00