utorak, 28. novembar 2023.  13:03h
Pročitano 464 puta

Na „Valter kupu“ u streljaštvu u Smederevu Iva i Aleksa Rakonjac osvojili prvo mesto

Miks ekipa puškom Iva i Aleksa Rakonjac iz Pančeva osvojili su prvo mesto, Iva je druga i Aleksa treći puškom, ekipa juniora pištoljem je treća, Velimir Ninković drugi a Marko Ninković treći pištoljem ukratko je rezultat učešća Pančevaca na tradicionalnom međunarodnom turniru za mlade takmičare „Walther youth kup“.

Iva Rakonjac i Aleksa Rakonjac Iva Rakonjac i Aleksa Rakonjac SD "Pančevo 1813"

 

Na turniru je nastupilo blizu 300 takmičara iz 12 zemalja, među kojima i devet takmičara Streljačke družine "Pančevo 1813" sa 17 nastupa i pet učešća u finalnim takmičenjima.

Prvog dana su se takmičili mešoviti parovi juniora, popularno nazvani miks timovi, sa po jednim ženskim i muškim članom vazdušnom puškom i pištoljem.

Miks tim puškom Streljačke družine „Pančevo 1813" je najpre u kvalifikacijama bio ubedljivo prvi, a u finalu je trijumfovao sa rezultatom od 17:7 u borbi sa kombinovanom miks ekipom Turske i BIH. Tako su takmičari pančevačkog miks tima, sestra i brat, Iva i Aleksa Rakonjac osvojili zlatne medalje sa visokim rezultatima, a i odbranili zlato iz prošle godine. 

Miks tim pištoljem za koji je nastupila Nađa Martinović članica SK „Partizan" iz Beograda i pančevački takmičar Marko Ninković, je bila četvrta u kvalifikacijama a i u borbi za bronzu, ostala na četvrtom mestu.

 

miks tim

 

Drugog dana su se takmičili po kategorijama do 16, do 18 i do 21 godine starosti, a pančevački strelci su osvojili četiri medalje.

Iva Rakonjac je sa rezultatom od 625,5 krugova osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki do 18 godina puškom, a Aleksa Rakonjac je sa rezultatom od 623,2 kruga osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 21 godine puškom.

Velimir Ninković je osvojio srebrnu medalju sa rezultatom od 563 kruga u kategoriji juniora do 21 godine pištoljem a Marko Ninković je osvojio bronzanu medalju sa rezultatom od 558 krugova u kategoriji do 18 godina pištoljem. 

Stefan Kešišjan je sa rezultatom od 527 krugova pištoljem znatno doprineo ekipi Streljačke družine „Pančevo 1813" pištoljem (Velimir, Marko i Stefan) da ponovo osvoji treće mesto u veoma jakoj konkurenciji.

Nastupili su i mladi takmičari Nemanja Đorđević sa 577,9, Ognjen Bunčić sa 588,3 i Ana Negovanović sa 537,3 kruga vazdušnom puškom do 16 godina kao i pištoljem Ognjen Bunčić sa 520 i Andrej Jeftenić sa 511 krugova, što će im koristiti u daljem razvoju i takmičenjima.

Trećeg dana su se svi takmičari borili u jedinstvenoj juniorskoj kategoriji do 21 godine starosti.

Troje takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813" se plasiralo u finale ali im je nedostajalo malo spotske sreće za osvajanje medalja. Aleksa Rakonjac se plasirao u finale juniora puškom na trećoj poziciji sa rezultatom od 625,9 krugova, u finalnom meču je osvojio četvrto mesto, ali je bio i najuspešniji junior iz Srbije. 

Iva Rakonjac se plasirala u finale juniorki puškom na šetoj poziciji sa 625,9 krugova, a u finalnom meču je osvojila peto mesto i bila druga od takmičarki iz Srbije. 

Marko Ninković se plasirao u finale juniora pištoljem na četvrtoj poziciji, sa rezultatom od 563 kruga, a u finalnom meču osvojio peto mesto i bio drugi od juniora iz Srbije. 

Velimir Ninković je nastupio sa 542 kruga pištoljem, što je bilo nedovoljno za ulazak u finale.

Već narednog vikenda će juniori Streljačke družine „Pančevo 1813" nastupiti na međunarodnom turniru u Zagrebu, a najmlađi takmičari na petom kolu Lige pionira Vojvodine u Kikindi.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00