utorak, 14. novembar 2023.  16:40h
Pročitano 704 puta

Državni sekretar Marko Kešelj posetio sportske klubove u Jabuci i Starčevu

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Marko Kešelj, naš proslavljeni košarkaš, posetio je danas rukometni klub „Jabuka“ u Jabuci i košarkaški klub „Borac“ u Starčevu.

Marko Kešelj je posetio i košarkaški klub Borac u Starčevu Marko Kešelj je posetio i košarkaški klub Borac u Starčevu Pančevo MOJKraj

 

Državnog sekretara sačekala je delegacija Grada Pančeva koju su činili gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, predstavnici Sportskog saveza Grada Pančeva, MZ Jabuka i MZ Starčevo.

U Starčevu je Marko Kešelj razgovarao sa decom, ali i iskoristio priliku da zajedno sa njima zaigra košarku.

 

razgovor s decom pmk

 

Državni sekretar Marko Kešelj kaže da je izuzetno zadovoljan onim što je video na terenu prilikom poseta rukometnom klubu u Jabuci i košarkaškom klubu u Starčevu.

Zahvalan sam domaćinima na gostoprimstvu. Zadovoljan sam što sam video veliki broj dece koja se sa posebnom motivacijom i radošću bave sportom. Mi ispred Ministarstva sporta smo trenutno u akciji da obiđemo što veći broj opština i gradova kako bismo pored svega čime se Ministarstvo na svakodnevnom nivou bavi donirali određenu opremu našim najmlađima i na taj način ih podstakli i motivisali i dali im dodatni motiv malom pažnjom da znaju da mogu da računaju na nas, da u budućnosti nastave da se bave sportom i da iz te baze mi sutra imamo nekog novog šampiona i nekog ko će nas sve zajedno obradovati nekom novom medaljom. Cela poenta naše akcije je da pokažemo da za nas nema velikih i malih klubova, da pokažemo da su nam svi klubovi podjednako bitni, da nam je svako dete koje se opredeli da se bavi sportom izuzetno važno i da na tom njihovom putu razvoja znaju da mogu da računaju na svoju državu, na Ministarstvo sporta kako njihovi treneri, predsednici klubova i predsednici saveza, da u nama imaju partnere i pruženu ruku da im, kako nam mogućnosti budu dozvoljavale, u narednom periodu što više pomognemo i stvorimo što bolje uslove za bavljenje sportom, izjavio je Marko Kešelj.

Bila je ovo prilika da proslavljeni sportista porazgovara sa decom, a prilikom posete uručio im je i donaciju u vidu lopti i sportske opreme.

 

u starcevu deca kosarka

 

KK Borac Starčevo osnovan je 1974. godine. Sledeće godine proslaviće pedesetogodišnjicu svog postojanja. Desetine generacija mlađih pionira je prošlo kroz klub, a mnogi od njih su se kasnije i profesionalno bavili košarkom. U klubu treniraju mlađi pioniri u Kvalitetnoj ligi Vojvodine. Klub ima oko 60 dece, a uprava ima 10 članova.

Rukometni klub „Jabuka“ postoji od 1959. godine. Klub se takmiči poslednjih osam godina u Prvoj rukometnoj ligi „Vojvodina“ koji je najveći rang takmičenja koji je Jabuka dosegla. Osvajači su Druge rukometne lige „Sever“ 2015 godine. Vicešampioni prve lige „Vojvodina“ 2018. godine je svakako najveći uspeh u bogatoj istoriji kluba. Pohvale i zahvalnice od strane Rukometnog Saveza Vojvodine i Srbije za dugogodišnji rad sa decom. Danas klub broji više od 70 dečaka uzrasta od 7 do 16 godina. Dečaci su prošli sve uzrasne kategorije u takmičenju lige mlađih kategorija Vojvodine (M-12, M-14, M-16).

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00