utorak, 6. jun 2023.  19:17h
Pročitano 754 puta

Rešavanje šahovskih problema: Evropsko srebro za Pančevca Iliju Serafimovića

U Bratislavi je od 2. do 4. juna održano 16. Evropsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema, a mladi Pančevac Ilija Serafimović osvojio je srebrnu medalju.

Ilija Serafimović je u konkurenciji starijih juniora do 23 godine osvojio srebrnu medalju, iza Litvanca Kuznjecovasa, a ispred Rumuna Kostakija Ilija Serafimović je u konkurenciji starijih juniora do 23 godine osvojio srebrnu medalju, iza Litvanca Kuznjecovasa, a ispred Rumuna Kostakija Ilija Serafimović / privatna arhiva - ustupljene fotografije

 

Čast da bude deo naše državne reprezentacije u društvu trojice iskusnih velemajstora pripalo je i mladom pančevačkom internacionalnom majstoru u rešavanju šahovskih problema, Iliji Serafimoviću. 

Reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani prošlogodišnju titulu šampiona, a padovi koncentracije doveli su da ostane bez medalje i takmičenje završi na četvrtom mestu. 

Raduje, međutim, novi uspeh osamnaestogodišnjeg Pančevca koji je u konkurenciji starijih juniora do 23 godine osvojio srebrnu medalju, iza Litvanca Kuznjecovasa, a ispred Rumuna Kostakija. 

 

Ilija proglasenje 2

 

Mladi Pančevac Serafimović je ovom rezultatu dodao i uspeh na pratećem takmičenju u okviru Evropskog prvenstva tzv. Baltičkoj kombinaciji. Na ovom specifičnom turniru koji predstavlja spoj takmičenja u kompoziciji i rešavanju šahovskih problema u konkurenciji 18 takmičara iz 11 zemalja osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.

Iliju Serafimovića sada čeka dugo toplo leto i pripreme za Kongres svetske federacije za problemski šah koji se početkom septembra održava u Gruziji. Tamo će biti deo državnog tima koji brani titulu vicešampiona sveta u rešavanju, a isto tako i pokušati da po sedmi put uzastopno osvoji titulu najboljeg mladog kompozitora šahovskih problema na svetu.

 

 

Ilija Bratislava 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00