nedelja, 4. jun 2023.  09:03h
Pročitano 483 puta

Pionirke AK „Dinamo“ među najboljima u Srbiji

Sremska Mitrovica je 3. juna bila domaćin finalnog takmičenja za pionire pod nazivom „Ekipno prvenstvo Srbije za pionire“. Atletičari Dinama iz Pančeva grupno su zauzeli deseto mesto od 150 klubova koliko je učestvovalo na takmičenju.

AK "Dinamo" Pančevo AK "Dinamo" Pančevo AK Dinamo, Pančevo

 

Takmičenje je okupilo 18 najboljih ekipa Srbije u pionirskoj konkurenciji, a među njima je bio i AK „Dinamo“ Pančevo kao jedini predstavnik pančevačke atletike. 

Takmičenje se sastoji od 10 disciplina, a svaka ekipa ima po jednog pedstavnika po disciplini. Na kraju takmičenja se zbrajaju bodovi i proglašavaju se najuspešnije ekipe u Srbiji. 

AK „Dinamo“ Pančevo zauzeo je 10-to mesto sa osvojenih 89 poena. 

Ako kažemo da je pobednička ekipa imala 105 poena, a da nam je samo 7 poena falilo za četvrto mesto mogu reći da je rezultat fenomenalan. Prvo ću da istaknem da je ekipa sastavljena od pančevačke dece i da ni jedan takmičar nije doveden za pare da bi pojačao ekipu  kao u većini loptaških sportova kojim se hvalimo). Sledeća bitna stvar su uslovi u kojima treniramo. Mi smo izašli na megdan atletskim ekipa koji ,,zamislite“ treniraju na atletskim stadionima u 21. veku. Za nas je to još uvek samo velika želja! A ipak smo mnoge pobedili. Na takmičenju postoje prepone, skok uvis, skok udalj, bacanja a gde mi to da vežbamo? Trkačke discipline sjajne, tehniče disciplime samo da se odrade, kada se sve sabere AK „Dinamo“ Pančevo je 10. klub u Srbiji od više od 150 registrovanih klubova koji se takmiče. A sada veliko pitanje za sve čitaoce pančevačkih portala: gde su ostali klubovi iz Pančeva koji vama čitaocima prezentuju svoje klubove kao najbolje u Srbiji, najorganizovanije, najmasovnije.... ? Nema ih zato što nema disciplina brzog hodanja gde će nastupiti troje eventualno četvoro takmičara, a pisaće se kao veliki uspeh pančevačke atletike. Ali je još veći problem što u svakoj disciplini nastupaju 18 takmičara i tu nema mesta za njih na pobedničkom postolju. Primetili ste moje veliko razočarenje zato što nas stavljaju u isti rang sa ostalim pančevačkim klubovima, a nismo isti. AK „Dinamo“ Pančevo je na zvaničnoj bodovnoj listi 2022. godine koja se pravi na kraju svake godine a računaju se samo Prvenstva Srbije, Balkana, Evrope... rekordi Srbije, nastupi za reprezentaciju Srbije... imao 12.000 bodova a drugi pančevački klubovi zajedno oko 2.000 bodova. AK „Dinamo“ Pančevo ima trenutno devet seniorskih rekorda Srbije, a tradiciju od 76 godina. I zbog toga ne možemo biti isti, izjavio je prof. Ljupčo Cvetkoski.

Trener se zahvalio celoj ekipi AK „Dinamo“ Pančevo koji su dali svoj maksimum da dostojno reprezentuju svoj grad Pančevo. Sastav ekipe: Iva Anđelovski, Mina Mićić, Selena Kajević, Marija Igić, Jana Grujić, Savana Kurak i Ksenija Mrkela.

Ne bih ovom prilikom isticao niti jednu atletičarku iako je bilo sjajnih rezultata i ličnih rekorda, jer su sve devojke dale svoj maksimum, zaključio je u svom izveštaju trener: prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00