nedelja, 28. maj 2023.  17:29h
Pročitano 337 puta

AK Dinamo: Ksenija Mrkela i Sanja Marić bronzane na republičkom prvenstvu

Finale Republičkog prvenstva Srbije u atletici za učenike svih uzrasta održano je u Ćupriji 24. maja. Na finalnom takmičenju pravo nastupa izborili su samo učenici koji su morali da pobede na četiri nivoa takmičenja, a samo pobeda im je omogućila da prođu na sledeći nivo takmičenja do same završce u Ćupriji. 

Ksenija Mrkela, trener Ljupčo Cvetkoski i Sanja Marić Ksenija Mrkela, trener Ljupčo Cvetkoski i Sanja Marić AK Dinamo, Pančevo

 

Kao i uvek jedine predstavnike na finalnom takmičenju imao je AK „Dinamo“ Pančevo koji je nastupio sa svoja četiri predstavnika a osvojene su dve bronzane medalje. 

Sanja Marić je u trci na 800m osvojila bronzanu medalju a nastupila je u konkurenciji srednjih škola (Sanja Marić je učenica drugog razreda  ETŠ "Paja Marganović“ Pančevo).

Ksenija Mrkela je u trci na 600m takođe osvojila bronzanu medalju, a takmičila se sa učenicama 7-8. razreda osnovnih škola (Ksenija je učenica 7. razreda OŠ „Sveti Sava“ Pančevo).

Sanja i Ksenija su nastupile u konkurenciji sa dve godine starijim takmičarkama te je uspeh još značajniji.

AK „Dinamo“ Pančevo imao je još dva predstavnika na ovom takmičenju koji su ostali bez medalja ali su prethodnim pobedama izborili plasman za finalno takmičenje.

Mina Mićić je zauzela 4. mesto u bacanju kugle za učenice osnovnih škola bacivši odličnih 10,84 (Mina je učenica OŠ „Dositej Obradović“ iz Omoljice). Najzaslužnija za veliki uspeh Mine je prof. Dragana Divac koja je odlično pripremila Minu Mićić i samo je desetinu centimetara delilo ovu talentovanu devojčicu od medalje.

Marija Mrkela je ovog puta ostala u finalu bez medalje u trci na 400m. Marija duži period ,,vuče“ neugodnu povredu zadnje lože što je najčešća povreda kod vrhunskih sprintera pa je morala da bude obazriva ne samo na takmičenju već i na treninzima. Ovo je finale pa je Marija zbog svoje škole ETŠ „Paja Marganović“ imala obavezu da nastupi ali nije mogla do odličja.

AK „Dinamo“ je ponovo bio jedini predstavnik pančevačke atletike a kroz osnovne nivoe takmičenja svi klubovi su imali priliku da pokažu rezultate svog rada. Iako smo jedini klub sa finalistima i osvajačima medalja na Rebubličkom prvenstvu Srbije u atletici mislim da smo mogli da budemo i uspešniji i ne mogu reći da sam skroz zadovoljan ali nam uslovi u kojima radimo ograničavaju bolje rezultate, kaže trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00