sreda, 29. mart 2023.  12:55h
Pročitano 639 puta

Streljaštvo: Priznanja za rezultate u 2022. godini za Streljačku družinu "Pančevo 1813"

Petogodišnji trud nove generacije takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813" se isplatio i vidljiv je kroz rezultate i bodove na rang listama Streljačkog saveza Srbije i Streljačkog saveza Vojvodine za 2022. godinu, koje su svečano proglašene nakon održanih sednica Skupština oba Saveza.

Aleksa i Iva Rakonjac i Marko Ninković u samom vrhu srpskog streljaštva Aleksa i Iva Rakonjac i Marko Ninković u samom vrhu srpskog streljaštva SD "Pančevo 1813"

 

Na osnovu toga Streljačka družina „Pančevo 1813“ je šesta u Srbiji, a druga u Vojvodini, a najuspešniji takmičari su Marko Ninković pištoljem i Aleksa Rakonjac i Iva Rakonjac puškom.

Na svečanoj sednici Skupštine Streljačke družine "Pančevo 1813", koja će biti održana 9. juna u dvorištu streljane, a povodom 210. rođendana Družine, biće i zvanično predstavljeni rezultati i uručena priznanja za zaslužne takmičare, aktiviste i prijatelje streljačkog sporta u Pančevu.

Inače, na Rang listi Streljačkog saveza Srbije za 2022. godinu Streljačka družina „Pančevo 1813''je visoko kotirana na šestom mestu od 87 registrovanih i 32 kluba koji su osvojili bodove, na do sada najvišoj poziciji. Prethodne godine je bila osma, pre nje deseta i tako unazad deset puta plasirana u rang listu najboljih deset klubova Srbije. 

Na rang listi Streljačkog Vojvodine je najčešće bila na drugoj poziciji kao i u 2022. godini, odmah iza najbolje Streljačke družine „Novi Sad 1813'' a u ravnopravnoj borbi sa klubovima iz Kikinde, Stare Pazove i Inđije.

 

IMG 20230201 131108 min

 

U disciplinama vazdušnim i malokalibarskim pištoljem, najuspešniji Pančevac je šesnaestogodišnji Marko Ninković, koji je na Rang listi Streljačkog saveza Vojvodine prvoplasirani u tri kategorije, kadeta, mlađih juniora i juniora, a četvrti senior, dok je na Rang listi Streljačkog saveza Srbije prvi kadet a drugi junior i nosilac novog rekorda Streljačkog saveza Srbije sa rezultatom od 556 krugova vazdušnim pištoljem u kategoriji kadeta. Osvajač je više medalja na međunarodnim takmičenjima, i osvajač trećeg mesta u kvalifikacijama ekipe Srbije u Ligi mladih Evrope. Stipendista je APV za talente u sportu, već juniorski reprezentativac Srbije, a ove godine je debitovao i na Prvenstvu Evrope u Estoniji.

U disciplinama vazdušnom puškom u kategoriji kadetkinja, na prvom mestu Rang liste Streljačkog saveza Srbije je plasirana šesnaestogodišnja Iva Rakonjac, a na rang listi Streljačkog saveza Vojvodine je prva kadetkinja, a druga juniorka, i peta mlađa juniorka i seniorka. Stipendista je APV za talente u sportu, ostvaruje visoke rezultate i bori se u veoma masovnoj i jakoj konkurenciji juniorki i seniorki za nastup za reprezentaciju Srbije.

U disciplinama vazdušnom i malokalibarskom puškom, na Rang listi Streljačkog saveza Vojvodine osamnaestogodišnji Aleksa Rakonjac je prvi mlađi junior i prvi junior a već i treći senior, dok je na Rang listi Streljačkog saveza Srbije prvi mlađi junior drugi junior i šesti senior u veoma jakoj konkurenciji. Nosilac je rekorda vazdušnom puškom sa rezultatom od 628,0 krugova u kategoriji mlađih juniora i standardni juniorski reprezentativac sa već bogatim iskustvom. Prošle godine je osvajač više međunarodnih medalja, bio je drugi u kvalifikacijama a peti u finalu juniorskog Prvenstva Evrope, a ove godine je osvajač bronzane medalje sa ekipom juniora Srbije vazdušnom puškom. Osvajač je i bronzane medalje sa ekipom reprezentacije Srbije, sa Finala prošlogodišnje Lige mladih Evrope, sedmi je junior na Svetskom Kupu za juniore... Bio je stipendista APV za talente u sportu, a sada je jedan od ukupno petnaest stipendista Streljačkog saveza Srbije.

 

IMG 20230201 131119 1 min

 

Na Rang listama Streljačkog saveza Srbije i Streljačkog saveza Vojvodine su takođe visokokotirani i više takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813'' pioniri Ognjen Bunčić i Jovan Kondić, mlađi juniori Nemanja Đorđević i Stefan Kešišjan, juniori Marina Mijatović i Velimir Ninković i seniori Teodora Kljajić, Dejan Pešić i Gabriel Dautović, koji su kao i ostalih pedesetak takmičara koji vredno treniraju, znatno doprineli uspehu Streljačke družine „Pančevo 1813'', zaključio je svoj izveštaj Siniša Veljković, sportski direktor SD „Pančevo 1813“.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00