ponedeljak, 14. novembar 2022.  09:46h
Pročitano 351 puta

Pančevački strelci osvojili medalje na turniru u Slovačkoj

Aleksa Rakonjac iz Streljačke družine Pančevo 1813 bio je najuspešniji takmičar Međunarodnog turnira „Olimpijske nade“ u Nitri u Slovačkoj osvojivši dve zlatne medalje puškom.

Aleksa Rakonjac je po treći put za redom dokazao da je najperspektivniji takmičar Srbije, i ponovo osvojio dve zlatne medalje i postao najuspešniji takmičar turnira Aleksa Rakonjac je po treći put za redom dokazao da je najperspektivniji takmičar Srbije, i ponovo osvojio dve zlatne medalje i postao najuspešniji takmičar turnira SD Pančevo 1813

 

Na istom turniru Iva Rakonjac iz SD „Pančevo 1813“ ušla je u finale kao treća i završila na osmom mestu.

Marko Ninković iz SD „Pančevo 1813“ je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 18 godina starosti pištoljem, a četvrto mesto u konkurenciji do 20 godina.

U slovačkom gradu Nitri minulog vikenda održan je tradicionalni međunarodni turnir ''Olimpijske nade'' namenjen za afirmaciju mladih takmičara vazdušnim sportskim oružjem, na kojem je među šezdeset takmičara iz Srbije, učestvovalo i četvoro iz Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Aleksa Rakonjac je po treći put za redom dokazao da je najperspektivniji takmičar Srbije, i ponovo osvojio dve zlatne medalje i postao najuspešniji takmičar turnira. Prvog dana je u konkurenciji do 18 godina starosti bio prvi u osnovnom meču sa rezultatom od 626,1 puškom, a u finalu od osam najboljih, vrlo ubedljivo osvojio i zlatnu medalju. Sutradan u konkurenciji do 20 godina starosti, Aleksa Rakonjac je u osnovnom meču takođe bio prvi, i sa lakoćom u finalu osvojio i drugu zlatnu medalju, kaže sportski direktor SD „Pančevo 1813“ Siniša Veljković.

Aleksa prvi u Nitri

 

Iva Rakonjac je u konkurenciji do 18 godina starosti puškom uspela da se sa visokim rezultatom od 623,9 krugova plasira u finale na trećoj poziciji, ali je završila kao osma, što je takođe veliki uspeh za njenih 16 godina. 

U konkurenciji do 20 godina starosti se plasirala na jedanaesto mesto rezultatom od 617,8 krugova, ali joj je malo nedostajalo za učešće u finalu, dodaje Veljković.

Marko Ninković je u finale do 18 godina starosti pištoljem ušao kao peti sa rezultatom od 552 kruga, ali je u finalnom meču od osam najboljih uspeo da osvoji bronzanu medalju. Sutradan u konkurenciji do 20 godina starosti je pre finala bio treći sa 566 krugova, ali je u finalnom meču osvojio četvrto mesto.

Iako mu je druga medalja za malo izmakla, Marko je bio najuspešniji takmičar pištoljem od takmičara iz Srbije. Velimir Ninković je sa 530 krugova pištoljem prvog dana ušao u finale kao sedmi, a završio na osmoj poziciji u konkurenciji do 20 godina starosti, ali drugog dana se nije plasirao u finale iako je ostvario viši rezultat od 541 krug, kaže Veljković.

Za dve nedelje pančevačke juniore očekuje drugo kolo Kupa Srbije u Kikindi, a potom još tri velika međunarodna takmičenja. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00