petak, 1. jul 2022.  10:22h
Pročitano 205 puta

Atletičarke Marija Mrkela i Sanja Marić na Prvenstvu Evrope

Dve atletičarke AK “Dinamo” Pančevo, Marija Mrkela i Sanja Marić, putuju na Prvenstvo Evrope u Jerusalim (Izrael). Prvenstvo Evrope za mlađe juniore održava se od 4. do 7. jula u Jerusalimu u Izraelu.

Marija Mrkela, Ljupčo Cvetkoski i Sanja Marić Marija Mrkela, Ljupčo Cvetkoski i Sanja Marić AK Dinamo

 

Trener Ljupčo Cvetkoski kaže da će AK “Dinamo“ Pančevo imati svoje dve, trenutno najbolje pančevačke atletičarke, kao predstavnice na Evropskom prvenstvu.

Veliki uspeh su postigle ispunivši kvotu za nastup. Sada ih očekuju najbolji u Evropi, jer je samo prvih 30 sa rang lista pored jake norme imalo prava nastupa. Marija Mrkela i Sanja Marić već su napravile pravi podvig plasiravši se među 30 najboljih atletičarki u Evropi i time stekli pravo nastupa na Prvenstvu Evrope, kaže Cvetkoski.

Marija Mrkela će trčati dve discipline: 400 m i Švedsku štafetu (100m-200m-300m-400m).

Marija je ispunila kriterijum i za trku na 200 m, ali zbog preklapanja kvalifikacionih trka nije mogla da nastupi u sve tri discipline, pa smo se odlučili da sada nastupi na 400 m i štafeti, kaže trener Cvetkoski.

Sanja Marić će nastupiti u trci na 800m kao jedna od najmlađih atletičarki.

Veliki uspeh prvenstveno za ove dve sjajne sportistkinje, ali i za AK “Dinamo“ koji se konstantno pojavljuje sa svojim atletičarima na svim najvećim atletskim manifestacijama. Nema sumnje da će Marija i Sanja dostojno reprezentovati svoj grad Pančevo i Republiku Srbiju, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

Kvalifikacione trke im počinju već prvog dana. Želimo im da uspešno nastupe na svojem prvom velikom takmičenju kojih će u njihovim karijerama biti pregršt, jer se radi o izuzetno nadarenoj i vrednoj deci.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00