četvrtak, 9. jun 2022.  19:36h
Pročitano 594 puta

Đaci iz Omoljice šampioni Srbije u “Malim olimpijskim igrama”

Pančevo je danas bilo domaćin “Malih Olimpijskih igara” za učenike osnovnih škola, a učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Omoljice postali su šampioni Državnog školskog prvenstva u Malim olimpijskim igrama.

Đaci iz Omoljice šampioni Srbije u “Malim olimpijskim igrama” Đaci iz Omoljice šampioni Srbije u “Malim olimpijskim igrama” Savez za školski sport

„Male Olimpijske igre“ su republičko školsko takmičenje namenjeno deci najmlađih razreda. Đaci su se takmičili, družili, bodrili i razvijali fizičke sposobnosti.

Takmičenje je otvorio predsednik Saveza za školski sport Pančeva Dušan Lukić. On je poručio da su Igre idealna prilika da deca kroz sport nauče sta je razumevanje, tolerancija i drugarstvo. Izrazio je veliko zadovoljstvo što je Pančevo dobilo priliku da bude domaćin igara koje se već 50 godina organizuju. 

Svi sportovi koji su na listi Saveza za školski sport su od velikog značaja za pravilan razvoj dece. Od motoričkog do psihičkog razvoja, rekao je Dušan Lukić.

Posle igara na poligonu koji je bio štafetnog karaktera, mali sportisti takmičili su se i u igri “između dve vatre” na prostoru izvan Hale sportova u Pančevu.

U Pančevu je bilo prisutno 24 ekipe finalista iz šest regiona iz Srbije koji su se plasirali na državno takmičenje u Malim Olimpijskim igrama.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00