utorak, 25. januar 2022.  08:45h
Pročitano 401 puta

Svetosavski turnir u borilačkim veštinama

U organizaciji 72. brigade za specijalne operacije u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu juče je održan Svetosavski turnir u borilačkim veštinama.

Sa turnira u borilačkim veštinama u Pančevu Sa turnira u borilačkim veštinama u Pančevu M.O.D.

Turnir u borenju organizuje se od 2019. godine, uz učešće pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije, kadeta Vojne akademije i sportista iz saveza borilačkih sportova Srbije. 

Ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije, na turniru su učestvovali samo pripadnici 72. brigade za specijalne operacije.

Takmičari su prikazali svoje veštine u boksu i kik-boksu, a najviše uspeha, među pet takmičarskih timova, imala je ekipa Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“. 

 

svetosavski turnir u borilackim vestinama 72 briga 1643042229

 

Obuka u borenju predstavlja deo svakodnevnog osposobljavanja pripadnika 72. brigade za specijalne operacije kojim se razvija samopouzdanje i upornost i, što je najvažnije, sposobnost za adekvatno i blagovremeno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći tokom realizacije namenskih zadataka. To je jedan od preduslova za kvalitetno izvršavanje zadataka specijalnih jedinica prvenstveno u dubini rasporeda neprijatelja.

Autor:  Pančevo MOJKraj/M.O.D.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00