nedelja, 23. januar 2022.  23:15h
Pročitano 245 puta

Ksenija Mrkela osvojila bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije

Ksenija Mrkela, atletičarka Dinama iz Pančeva, osvojila je bronzanu medalju u trci na 800 metara na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire, održanom u nedelju, 23. januara u atletskoj dvorani u Beogradu.

Ksenija Mrkela Ksenija Mrkela AK Dinamo

Ovo je ujedno bila i jedina medalja koju je AK ,,Dinamo“ Pančevo osvojio na ovom takmičenju. Za Kseniju Mrkela ovo je bio prvi nastup na nekom od državnih prvenstava.

Ksenija Mrkela je stazu istrčala rezultatom 2:32,83 što je ujedno i njen novi lični rekord. Obećali smo u prošlom izveštaju da će se Ksenija Mrkela boriti za odličje na Prvenstvu Srbije i obećanje ispunili. Kada se govori o ovakvom talentu samo je pitanje vremena kada će zasijati pravim sjajem. Mišljenja sam da je još uvek rano da se Ksenija ubaci u pravi trenažni proces, jer od nje očekujemo tek u budućnosti vrhunske rezultate. Veličina ove medalje i njenog uspeha je još veća, jer je osvojena u konkurenciji starijih devojčica i u trci gde je bilo potrebno pokazati izuzetan trud da se osvoji medalja. Nećemo bežati na discipline kao što su hodanje ili tome slično da bi osvojili medalju, jer nemamo konkurenciju. Nastupamo tamo gde je najjača konkurencija i zato naši atletičari traju dugi niz godina i veoma su uspešni, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Ksenija Mrkela je naslednica trenutno najperspektivnijih atletičarki Pančeva Marije Mrkele i Sanje Marić koje će od sledeće nedelje početi svoja takmičenja. 

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00